Piatok, 29. marec 2024
Mimoriadne správy

Američania rozšírili obvinenia proti Huawei v kauze krádeží duševného vlastníctva

 Webnoviny  14. február 2020  271  
Američania rozšírili obvinenia proti Huawei v kauze krádeží duševného vlastníctva

14.2.2020 (Webnoviny.sk) - Federálne ministerstvo spravodlivosti v USA rozšírilo obvinenia proti spoločnosti Huawei v kauze krádeží duševného vlastníctva od jej amerických konkurentov. Čínska firma najnovšie čelí aj podozreniu, že Iránu predala zariadenia, s pomocou ktorých tamojší režim monitoroval účastníkov protivládnych demonštrácií z roku 2009.

Huawei tiež údajne pokračuje v obchodných aktivitách so Severnou Kóreou, a to ja napriek americkým sankciám. Huawei všetky nové obvinenia odmieta a označuje ich za nepodložené, uviedla agentúra AP.

Huawei patrí medzi popredných svetových dodávateľov zariadení pre siete 5G. Mnohé krajiny však majú obavy, že technológie firmy môžu byť zneužité na špionáž v prospech čínskej vlády.

USA preto Huawei vlani vylúčili z budovania sietí novej generácie a na svojich spojencov naliehajú, aby postupovali rovnako. V opačnom prípade Washington spojencom hrozí obmedzením spolupráce pri výmene spravodajských informácií, uviedla rakúska agentúra APA.

Viac k témam: duševné vlastníctvo
Zdroj: Webnoviny.sk - Američania rozšírili obvinenia proti Huawei v kauze krádeží duševného vlastníctva © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.