Štvrtok, 25. apríl 2024
Mimoriadne správy

Akú stratégiu preferuje Matovič? Verejné financie stoja podľa analytika pred obrovskou výzvou

 Webnoviny  30. marec 2021  402  
Akú stratégiu preferuje Matovič? Verejné financie stoja podľa analytika pred obrovskou výzvou

30.3.2021 (Webnoviny.sk) - Verejná kasa stojí pred obrovskou výzvou. Vysporiadať sa však s rekordným deficitom bude musieť podľa analytika INESS - Institute of Economic and Social Studies Radovana Ďuranu vládna koalícia, nielen nový minister financií.

„Základné piliere normalizácie rozpočtu budú v rukách koaličnej rady. Tieto piliere dosiaľ neboli zverejnené, rovnako nevieme, aká je preferovaná stratégia Matoviča,“ reagoval pre agentúru SITA analytik Ďurana na plánované vymenovanie Igora Matoviča za ministra financií.

K novému ministrovi financií sa nechcel vyjadriť Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO). „My sa budeme vyjadrovať až k reálnym krokom, nie k osobám,“ uviedol pre agentúru SITA riaditeľ INEKO Peter Goliaš.

Viac k témam: slovenske verejné financie, verejné financie
Zdroj: Webnoviny.sk - Akú stratégiu preferuje Matovič? Verejné financie stoja podľa analytika pred obrovskou výzvou © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.