Piatok, 19. apríl 2024
Polojasno  7 °C
Mimoriadne správy

Aké chyby nerobiť pri kúpe počítačov a tlačiarní do kancelárie?

 Seocentrum  30. máj 2022  203  
Aké chyby nerobiť pri kúpe počítačov a tlačiarní do kancelárie?

Administratívni pracovníci sú súčasťou takmer každej firmy bez ohľadu na to, čo je predmetom jej podnikania. Takže aj kancelárske vybavenie v podobe počítačov, či tlačiarní, je súčasťou aj iných firiem ako tých, ktoré nejakým spôsobom podnikajú v IT oblasti.


Nie je pravda, že na kancelársku prácu stačí aj najslabší počítač


Často je však nákup výpočtovej techniky do takýchto firiem robení takpovediac nešťastne. Kupujú sa najlacnejšie počítače s tým, že veď na tú administratívu príliš výkonu netreba. Je jasné, že každý sa snaží ušetriť kde sa dá, čo je dobre, pretože ešte žiadna firma nezískala úspech neuváženým rozhadzovaním financií, ale čo sa toho výkonu týka, opak je často pravdou.


Áno, pre bežnú kancelársku prácu nie sú potrebné počítače s ohromným grafickým výkonom, ale tie najlacnejšie riešenia často obmedzujú aj vykonávanie jednoduchých činností. Oveľa lepším spôsobom ako pri nákupe počítačov do firmy ušetriť, je kúpa repasovaných kancelárskych počítačov. Za cenu najlacnejšieho nového počítača môžete získať repasovaný s podstatne vyšším výkonom.


Vyššia investícia môže byť časom výhodnejšia


Aj tlačiarne sú prakticky povinnou súčasťou kancelárií. A tiež sa do kancelárií niekedy nakupujú dosť nerozvážne. Lákavou je hlavne obstarávacia cena atramentových tlačiarní, ale pre drvivú väčšinu kancelárií nie sú absolútne vhodné.


Prečo? Pretože aj keď dáte za laserovú tlačiareň vyššiu sumu, investícia sa vám vráti časom pri nakupovaní spotrebného materiálu. Niežeby bol nejaký zásadný rozdiel v cene atramentových náplní a tonerov.


Avšak zatiaľ čo jednou atramentovou náplňou vytlačíte nanajvýš pár stoviek strán, s kvalitným tonerom Q2612A to bude až 2000 strán. Oveľa menej často tak budete musieť riešiť problémy s tým, že vám v tlačiarni „došla farba“.


Zdroj obrázka:Shutterstock.com
Autor: Who is Danny