Streda, 24. apríl 2024
Mimoriadne správy

Ak budú školy po 11. januári zatvorené, rodičom vznikne nárok na pandemické ošetrovné

 Webnoviny   5. január 2021  245  
Ak budú školy po 11. januári zatvorené, rodičom vznikne nárok na pandemické ošetrovné

5.1.2021 (Webnoviny.sk) - Ak budú triedy alebo školy po 11. januári zatvorené na základe rozhodnutia príslušného orgánu, rodičom, ktorí sa starajú o dieťa do 11. roku veku, vznikne nárok na pandemické ošetrovné. Pre agentúru SITA to uviedla hovorkyňa rezortu práce a sociálnych vecí Veronika Pazičová.

Viac o téme: Koronavírus



Ak budú školy alebo triedy uzavreté na základe rozhodnutia príslušného orgánu, rodič dieťaťa, ktoré danú školu navštevuje, má nárok na pandemické ošetrovné podľa zákona o sociálnom poistení. "Režim uzatvorenia škôl respektíve ich častí upravuje rozhodnutie ministra školstva Slovenskej republiky," dodala Pazičová.

Všetky školy by mali od 11. januára pokračovať v dištančnom spôsobe výučby. Materské školy by však mali naďalej fungovať pre deti rodičov z kritickej infraštruktúry a tých, ktorí nemôžu pracovať z domu. "Od 11. do 18. januára bude vyplácaná pandemická OČR," uviedol v pondelok minister školstva Branislav Gröhling.

Viac k témam: minister školstva vedy výskumu a športu SR, pandemická OČR
Zdroj: Webnoviny.sk - Ak budú školy po 11. januári zatvorené, rodičom vznikne nárok na pandemické ošetrovné © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.