Nedeľa, 19. máj 2024
Mimoriadne správy

Agentúra Fitch potvrdila ratingy matky VÚB banky

 Webnoviny  17. december 2017  101  
Agentúra Fitch potvrdila ratingy matky VÚB banky

LONDÝN 17. decembra (WebNoviny.sk) - Medzinárodná ratingová agentúra Fitch potvrdila talianskej banke Intesa Sanpaolo dlhodobý emisný rating (IDR) na úrovni BBB a hodnotenie individuálnej bonity, čiže tzv. viability rating (VR), na stupni bbb.

Agentúra uviedla, že hodnotenie úverovej spoľahlivosti odzrkadľuje diverzifikovaný podnikateľský model talianskeho peňažného ústavu. Dodala pritom, že kapitalizácia banky je uspokojujúca a udržiavajú ju dostatočné rezervy nad rámec minimálnych regulačných požiadaviek.

Odporúčame:
VÚB je podľa Global Finance najlepším poskytovateľom devízových služieb na Slovensku

Agentúra Fitch zároveň vyjadrila presvedčenie, že akvizícia určitých aktivít zbankrotovaných bánk Banca Popolare di Vicenza a Veneto Banca, by sa mohla stať dobrou transakciou vhodnou pre korporátne a retailové bankovníctvo spoločnosti Intesa Sanpaolo a tiež pre jej aktivity v oblasti správy majetku. Fitch očakáva, že prínos tejto integrácie sa začne prejavovať od roku 2018.

Členom medzinárodnej bankovej skupiny Intesa Sanpaolo je aj slovenská VÚB banka. Svoje služby poskytuje prostredníctvom siete 187 retailových pobočiek, 8 pobočiek pre prémiových klientov, 32 firemných pobočiek a 11 hypotekárnych centier. Banka zároveň prevádzkuje aj jednu pobočku v Českej republike.

Viac k témam: Intesa Sanpaolo, Medzinárodná ratingová agentúra Fitch Ratings, rating, Vúb Banka
Zdroj: Webnoviny.sk - Agentúra Fitch potvrdila ratingy matky VÚB banky © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.