Piatok, 17. máj 2024
Oblačno  8,5 °C
Mimoriadne správy

Zverev vo štvrťfinále Australian Open vyradil Wawrinku, Nadal hrá proti Thiemovi (video)

 Webnoviny  29. január 2020  252  
Zverev vo štvrťfinále Australian Open vyradil Wawrinku, Nadal hrá proti Thiemovi (video)

29.1.2020 (Webnoviny.sk) - Po Rogerovi Federerovi a Novakovi Djokovičovi postúpil do semifinále dvojhry mužov na Australian Open v Melbourne aj Nemec s ruskými rodičmi Alexander Zverev.

Turnajová sedmička si poradila s pätnástkou žrebu Švajčiarom Stanom Wawrinkom za 139 minút 1:6, 6:3, 6:4, 6:2. Dvadsaťdvaročný rodák z Hamburgu sa po prvý raz v kariére prebojoval medzi štyroch najlepších hráčov v Austrálii aj celkovo na turnajoch tzv. veľkej štvorky. Počká si na víťaza zápasu Rafael Nadal (Šp.-1) - Dominic Thiem (Rak.-5).

Zverev prehral prvých päť gemov zápasu a po 16 minútach to vyzeralo na jeho minidebakel. Prvý set už nezachránil, ale s pribúdajúcim časom získal istotu na rakete a mohol sa oprieť o kvalitné podanie. A najmä Wawrinkovi narušil jeho herný systém.



Odkedy Zverev v ôsmom geme druhého setu svojho súpera po prvý raz brejkol, bol lepším hráčom na kurte. Otočil na 2:1 na sety a 34-ročný Švajčiar v závere odišiel fyzicky aj mentálne. Wawrinka v predchádzajúcom kole vyradil v piatich setoch jedného z favoritov na celkový triumf Rusa Daniila Medvedeva a tento náročný zápas zanechal na ňom stopy. Urobil 39 nevynútených chýb a až päťkrát prišiel o svoje podanie.

Wawrinka je víťaz Australian Open z roku 2014 a vo štvrťfinále si zahral po piaty raz. Vo štvrťfinálovej fáze turnaja sa lúčil aj vlani na Roland Garros v Paríži a US Open v New Yorku.

Australian Open 2020 - dvojhra mužov - štvrťfinále



  • streda


Alexander Zverev (Nem.-7) - Stan Wawrinka (Švaj.-15) 1:6, 6:3, 6:4, 6:2

Rafael Nadal (Šp.-1) - Dominic Thiem (Rak.-5)



Viac k témam: Australian Open 2020, Melbourne
Zdroj: Webnoviny.sk - Zverev vo štvrťfinále Australian Open vyradil Wawrinku, Nadal hrá proti Thiemovi (video) © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.