Sobota, 27. apríl 2024
Slnečno  16,5 °C
Mimoriadne správy

Zomrel legendárny Karel Loprais, český jazdec bol šesťnásobným víťazom Rely Dakar

 Webnoviny  30. december 2021  156  
Zomrel legendárny Karel Loprais, český jazdec bol šesťnásobným víťazom Rely Dakar

30.12.2021 (Webnoviny.sk) -

  • aktualizované 30. decembra 2021, 12:10


Iba dva dni pred štartom ďalšej edície populárnej motoristickej Rely Dakar prišlo toto podujatie o jednu zo svojich legiend, vo veku 72 rokov zomrel český jazdec Karel Loprais.

Informáciu o úmrtí legendy motošportu potvrdil jeho syn Tomáš pre Českú televíziu, referuje o tom web iDnes.cz. Ostravský rodák na prestížnych pretekoch štartoval 19-krát, pričom až šesťkrát sa stal víťazom súťaže kamiónov.

Na svojej Tatre triumfoval v rokoch 1988, 1994, 1995, 1998, 1999 a 2001, okrem toho si pripísal štyri druhé a jedno tretie miesto v celkovej klasifikácii. Po víťazstve v roku 1994 dokonca dostal prezývku Monsieur Dakar, čiže Pán Dakar.

Po Karlovi Lopraisovi pokračoval v tradícii jeho synovec Aleš, ktorý na Rely Dakar absolvoval už 15 štartov.

"Opustil nás muž, ktorý všeobecne šetril slovami, ešte menej hovoril sám o sebe. Napriek tomu si svojimi skutkami, úspechmi, správaním, vystupovaním prístupom k životu aj typickým placho vyzerajúcim úsmevom získal úctu a srdcia niekoľkých generácií svojich kolegov, súperov, fanúšikov motoristického športu aj širokej verejnosti," uviedol Aleš Loprais na sociálnej sieti.

Viac k témam: Rely Dakar, Úmrtie
Zdroj: Webnoviny.sk - Zomrel legendárny Karel Loprais, český jazdec bol šesťnásobným víťazom Rely Dakar © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.