Utorok, 3. september 2024
Zamračené  19,8 °C
Mimoriadne správy

Zimný štadión Ondreja Nepelu zostáva domovom hokejistov Slovana Bratislava, klub uhradil časť dlhu

 Webnoviny   9. august 2024  127  
Zimný štadión Ondreja Nepelu zostáva domovom hokejistov Slovana Bratislava, klub uhradil časť dlhu

9.8.2024 (SITA.sk) - Po náročných rokovaniach medzi Hlavným mestom SR Bratislava, Správou telovýchovných a rekreačných zariadení (STaRZ) a klubom HC SLOVAN Bratislava dospeli zúčastnené strany k spoločnej dohode.

HC Slovan Bratislava sa ku dňu 12. augusta 2024 vracia na domovský Zimný štadión Ondreja Nepelu.

Najbližší zápas odohrajú v Skalici


K úspešnému uzavretiu dohody výraznou mierou prispeli dve čiastočné úhrady dlhu zo strany klubu a dohoda o úhrade zostávajúcej časti. Informoval o tom HC Slovan Bratislava na svojom webe.

Od pondelka 12. augusta začínajú na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu tréningy A-mužstva, ako aj detských a mládežníckych družstiev. K dispozícii je tréningová plocha B a tréningová plocha A.

Najbližší prípravný zápas v utorok 13. augusta proti HC Olomouc Slovan ešte odohrá v Skalici.

Od polovice augusta bude k dispozícii ľad už aj na hlavnej ploche, čo umožní A-mužstvu HC Slovan odohrať tretí prípravný zápas vo štvrtok 22. augusta proti účastníkovi najvyššej českej súťaže MOUNTFIELD HK Hradec Králové už na domácom štadióne.

Dlh presiahol pol milióna eur


Podľa STaRZu Slovan si neplnil zmluvné záväzky voči tejto mestskej organizácii od decembra 2023, teda od smrti majiteľa Rudolfa Hrubého.

Dlh Slovana za prenájom Zimného štadióna Ondreja Nepelu sa za ten čas vyšplhal na viac ako 500 000 eur a to bol dôvod, prečo slovanisti nemohli až doteraz v príprave využívať hlavnú aj tréningové plochy svojho zimného štadióna.

"Hlavná plocha sa v týchto dňoch pripravuje na novú sezónu, pričom prvá veľká akcia na nej bude dôležitá olympijská kvalifikácia o postup na záverečný turnaj na zimnej olympiáde 2026 v Cortina d'Ampezzo (29.8. - 1. 9. 2024) za účasti reprezentácií Slovenska, Rakúska, Maďarska a Kazachstanu," informoval web hokejového Slovana.

HC Slovan Bratislava na rokovaniach zastupovala členka predstavenstva Mária Henselová, ktorá v tejto súvislosti vyjadruje v mene všetkých hráčov, zamestnancov, ako aj fanúšikov klubu vďaku predstaviteľom samosprávy hlavného mesta, osobitne primátorovi Matúšovi Vallovi, za jeho promptný a ústretový postoj k rokovaniam a dosiahnutiu spoločnej dohody.

Viac k témam: Tipos extraliga, Zimný štadión Ondreja Nepelu
Zdroj: SITA.sk - Zimný štadión Ondreja Nepelu zostáva domovom hokejistov Slovana Bratislava, klub uhradil časť dlhu © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.