Sobota, 18. máj 2024
Mimoriadne správy

Žilina úspešne vykročila za záchranou, v boji o Tipsport ligu si poradila s Michalovcami

 Webnoviny  12. marec 2019  396  
Žilina úspešne vykročila za záchranou, v boji o Tipsport ligu si poradila s Michalovcami

ŽILINA 12. marca (WebNoviny.sk) - Hokejisti tímu MsHK DOXXbet Žilina zvíťazili v utorňajšom prvom barážovom stretnutí v rámci najvyššej slovenskej súťaže Tipsport ligy nad HK Dukla Ingema Michalovce 3:1. V prvej tretine si obe mužstvá pripísali na konto po desať striel, ale ani jedna nebola úspešná. Skóre sa prvýkrát menilo až v prostrednej časti hry.

V 24. min neudržal hosťujúci brankár Adam Trenčan strelu domáceho hráča, čím umožnil skórovať Filipovi Surovkovi.

O necelých desať minút neskôr už "vlci" viedli trojgólovým rozdielom, keďže sa do streleckej listiny zapísali aj Petr Beránek s Rudolfom Hunom. Iskričku nádeje pre víťaza St. Nicolaus I. ligy vykresal v 51. min Lukáš Toma, ale na viac sa už Michalovce nezmohli. Žilina tak začala barážovú sériu lepšie a vedie 1:0 na zápasy.

Tipsport liga 2018/2019



  • baráž - prvý zápas (hrá sa na štyri víťazstvá)


MsHK DOXXbet Žilina - HK Dukla Ingema Michalovce 3:1 (0:0, 3:0, 0:1) - stav série 1:0
Góly: 24. Surovka (F. Ondruš, Dominik Rehák), 27. Beránek (Podešva), 34. Rudolf Huna (Matejka) - 51. Toma (Chalupa)
Vylúčení: 3:2 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kalina, Rencz (Maď.) - Šoltés, Muzsik, 1012 divákov

Zostavy:
Žilina: Fučík - Kučný, Matejka, Dubeň, Jankovič, Bagin, Piegl, M. Hudec, Turian - Rudolf Huna, Húževka, Jenčík - Milý, J. Ručkay, Bárta - Beránek, Podešva, Hvila - Dominik Rehák, Surovka, F. Ondruš
Michalovce: Trenčan - Korenko, Kolba, Novický, Košecký, Valečko, Bdžoch, Gavrik - Mašlonka, Piatak, M. Giľák - Róth, Linet, Safaralejev - Bojko, Cútt, Dvurečenskij - Hamráček, Toma, Chalupa - Mesaroš



Viac k témam: HK Dukla Ingema Michalovce, MsHK Doxxbet Žilina, play-out Tipsport ligy, Tipsport liga
Zdroj: Webnoviny.sk - Žilina úspešne vykročila za záchranou, v boji o Tipsport ligu si poradila s Michalovcami © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.