Piatok, 19. apríl 2024
Mimoriadne správy

Ženský tenis sa dočká veľkého návratu, ohlásila ho bývalá svetová šampiónka Kim Clijstersová

 Webnoviny  12. september 2019  258  
Ženský tenis sa dočká veľkého návratu, ohlásila ho bývalá svetová šampiónka Kim Clijstersová

12.9.2019 (Webnoviny.sk) - Svetový ženský tenis sa zrejme dočká veľkého návratu. Bývalá svetová jednotka Belgičanka Kim Clijstersová má už 36 rokov, ale to jej nebránilo v tom, aby ohlásila návrat na súťažné dvorce v roku 2020.

Vo videu na svojom instagramovom profile oznámila fanúšikom túto nečakanú novinku.

Chce byť aj matkou aj tenisovou hviezdou


Štvornásobná grandslamová šampiónka a 41-násobná víťazka turnajov na hlavnej profiúrovni ukončila kariéru v roku 2012, aby sa stala takpovediac matkou na plný úväzok. Dnes má tri deti, je šťastná, ale rovnako stále miluje aj tenis.

"Čo vlastne ešte chcem od života? V posledných siedmich rokoch som bola najmä matka, čo ma, samozrejme, napĺňalo. Stále však milujem aj pocit byť profesionálna hráčka a ak mám byť úprimná, veľmi mi to za tie roky chýbalo. Čo ak sa teda pokúsim to skĺbiť dokopy? Môžem byť milujúca matka a možno stále aj tenisová hviezda? Pokúsim sa o to. Vidíme sa v roku 2020," odkázala Clijstersová fanúšikom na instagrame.










Pozrite si tento príspevok na Instagrame














Hi guys, I’m excited to finally be able to share this news with you... #wta #2020


Príspevok, ktorý zdieľa Kim Clijsters (@clijsterskim),





Jej návrat je vzrušujúcou novinkou


Rodáčka z Bilzenu je členkou Medzinárodnej tenisovej siene slávy, do ktorej bola uvedená v roku 2007.

"Kim Clijsters patrí medzi najväčšie osobnosti tohto športu a jej návrat na kurty je vzrušujúcou novinkou pre organizáciu a tiež pre fanúšikov po celom svete. Je to úžasná šampiónka, ktorá inšpiruje ženy i mužov vo všetkých oblastiach života. Želám jej veľa úspechov v ďalšej kapitole tenisovej kariéry," povedal Steve Simon, generálny riaditeľ WTA.

Clijstersová začala svoju športovú kariéru na okruhu ITF v roku 1997. Prvýkrát ju prerušila v roku 2008, keď sa jej narodila dcéra Jada. Následne sa na kurty ešte vrátila, vyhrala tri grandslamové tituly a svoj posledný zápas doposiaľ odohrala na US Open 2012, keď v druhom kole podľahla Britke Laure Robsonovej.

Ako bývala svetová jednotka má Clijstersová právo neobmedzeného počtu voľných kariet na turnajoch WTA. Na to, aby znova figurovala v rebríčku, potrebuje odohrať minimálne tri turnaje alebo nazbierať aspoň desať bodov.

Viac k témam: návrat, US Open, WTA Tour
Zdroj: Webnoviny.sk - Ženský tenis sa dočká veľkého návratu, ohlásila ho bývalá svetová šampiónka Kim Clijstersová © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.