Utorok, 16. apríl 2024
Mimoriadne správy

Zdolal Sagana na Strade Bianche, teraz niekdajšia veľká nádej talianskej cyklistiky končí kariéru

 Webnoviny  14. máj 2019  225  
Zdolal Sagana na Strade Bianche, teraz niekdajšia veľká nádej talianskej cyklistiky končí kariéru

BRATISLAVA 14. mája (WebNoviny.sk) - Taliansky cyklista Francesco Moser ukončil ako 28-ročný profesionálnu kariéru. Za jeho odchodom nie je dlhotrvajúce zranenie či choroba, ale dlhodobý pokles formy a strata záujmu o vrcholové dianie.

Triumf na Strade Bianche


Niekdajšia veľká nádej talianskej cyklistiky si naposledy obliekala dres prokontinentálneho tímu Nippo Vini Fantini, ktorý s Moserom predčasne rozviazal kontrakt už po štyroch mesiacoch vzájomnej spolupráce.

Na začiatku profikariéry v roku 2012 bol Moser spolujazdcom Petra Sagana v tímoch Liquigas a Cannondale a upútal šiestimi víťazstvami vrátane triumfu na pretekoch Okolo Poľska.

O rok neskôr Moser vyhral prestížnu taliansku klasiku Strade Bianche, keď v súboji o víťazstvo v meste Siena zdolal tímového kolegu Petra Sagana.

Spočiatku bol víťazný typ


V ďalších šiestich rokoch však Moser získal dovedna už len dve profivíťazstvá vrátane triumfu v jednej z etáp na pretekoch Okolo Rakúska.

"Už si neviem predstaviť, aby som sa dostal do požadovanej formy vtedy, keď to potrebujem. Jednoducho to nejde," vravel Moreno Moser pre La Gazzetta dello Sport.

"Spočiatku som bol víťazný typ, ale neskôr sa moje obdobia bez úspechov výrazne predĺžili. Nemalo to však súvislosť s deficitom fyzickej prípravy, chorobami či vírusmi. Ďakujem svojmu poslednému tímu za profesionálne prijatie aj prostredie, ale musel som skončiť. Úspech sa totiž nedostavil," dodal Moser.

Viac k témam: Strade Bianche
Zdroj: Webnoviny.sk - Zdolal Sagana na Strade Bianche, teraz niekdajšia veľká nádej talianskej cyklistiky končí kariéru © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.