Pondelok, 20. máj 2024
Mimoriadne správy

Zdeno Chára vyzval fanúšikov na disciplinovanosť, sú dôležitejšie veci ako NHL

 Webnoviny  16. marec 2020  266  
Zdeno Chára vyzval fanúšikov na disciplinovanosť, sú dôležitejšie veci ako NHL

16.3.2020 (Webnoviny.sk) - Šíriaci sa koronavírus Covid-19 predstavuje v súčasnosti celosvetovú hrozbu. Dopad mal aj na kanadsko-americkú NHL, ktorú vo štvrtok oficiálne prerušuli až do odvolania a pod rúškom tajomstva zostáva odpoveď na otázku, či sa vôbec uskutočnia súboje o Stanleyho pohár. Na sociálnej sieti twitter sa fanúšikom Bostonu Bruins prihovoril kapitán Zdeno Chára a vyzýva ich k tomu, aby zostali v bezpečí.

"Ahojte fanúšikovia, tu je "Big Z". Dúfam, že ste všetci v bezpečí a zdraví. Viem, ako veľmi vám chýba hokej, nám tiež. Teraz sú však dôležitejšie veci. Dovtedy zostaňte v bezpečí, buďte disciplinovaní a čistí. Dúfajme, že sa čoskoro uvidíme. Dávajte si pozor," povedal Chára prostredníctvom krátkeho videa. Tento príspevok sa stretol s mnohými reakciami, pričom fanúšikovia sa stotožňovali s vyjadrením Cháru a takisto im NHL chýba.

Zdeno Chára sa počas svojej kariéry stal ikonickou postavou organizácie Bruins. V drese "medveďov" odohral v základnej časti viac než 1000 zápasov a splnil si všetky tri detské sny v NHL - získať Stanleyho pohár, Norrisovú trofej pre najlepšieho obrancu a tiež streliť hetrik. To sa mu podarilo v januári 2011, keď sa zaskvel troma gólmi do siete Caroliny.

Viac o téme: Koronavírus


Do konca základnej časti NHL zostáva odohrať ešte 189 zápasov a zatiaľ nie je zrejmé, kedy by súťaž mohla pokračovať. V USA bolo v pondelok ráno ohlásených 3782 prípadov ochorenia Covid-19 a už 69 ľudí prišlo o život. V Kanade sú tieto čísla oveľa priaznivejšie, keď nakazených je 341 osôb a jedna osoba zomrela.



Viac k témam: Koronavírus, NHL
Zdroj: Webnoviny.sk - Zdeno Chára vyzval fanúšikov na disciplinovanosť, sú dôležitejšie veci ako NHL © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.