Štvrtok, 28. marec 2024
Slnečno  11,1 °C
Mimoriadne správy

Zdeno Chára stojí na prahu 22. sezóny v NHL, bude najstarším aj najvyšším hráčom

 Webnoviny  24. september 2019  302  
Zdeno Chára stojí na prahu 22. sezóny v NHL, bude najstarším aj najvyšším hráčom

24.9.2019 (Webnoviny.sk) - Zdeno Chára má za sebou prvý prípravný zápas pred novou hokejovou sezónou. Na víťazstve Bostonu nad Philadelphiou 4:3 po predĺžení sa v TD Garden výnimočne nepodieľal. Odohral 20:37 min s jednou strelou na bránku a dvoma zablokovanými pokusmi súpera.

Operačný zákrok na lakti


Výnimočnosť spočíva v tom, že Chára má 42 a pol roka a stojí na prahu 22. sezóny v NHL, z toho štrnástej v drese Bostonu a s kapitánskym "C" na hrudi.

Trenčiansky rodák v lete absolvoval operačný zákrok na lakti, a tak nebolo isté, či sa stihne dostatočne pripraviť na začiatok novej sezóny NHL. Po odohraní prvého zápasu v príprave je však zrejmé, že sa objaví aj v úvodnom ostrom súboji súťažného ročníka 3. októbra na ľade Dallasu.

"Po dohode s trénerským štábom a vedením tímu som vynechal prvú časť prípravných zápasov a zapojím sa až neskôr. Myslím si, že budem pripravený hrať od začiatku hlavnej časti sezóny. Cítim sa dobre a môj cieľ je byť silnejší a lepší," skonštatoval Chára v rozhovore pre portál nesn.com ešte na začiatku prípravného obdobia.

Najstarší aj najvyšší v súťaži


CBS Sports aktuálne potvrdzuje tieto jeho slová. "Chára bude pripravený na úvodný zápas sezóny a očakáva sa, že v obrane bude pokračovať jeho spolupráca v elitnej defenzívnej formácii s Charliem McAvoyom. Chárov talent a schopnosti sú už síce poznačené vekom, ale jeho líderstvo v obrane udržuje stabilitu v celom tíme," napísal portál cbssports.com.

Zdeno Chára sa v ročníku 2010/2011 ako druhý európsky kapitán v histórii súťaže tešil v tíme Bruins zo zisku Stanleyho pohára. V uplynulej sezóne si tento honor mohol zopakovať. Boston však prehral vo finále so St. Louis 3:4 na zápasy a ten posledný na domácom ľade 1:4.

V nadchádzajúcej sezóne NHL 2019/2020 bude Chára nielen najvyšším (206 cm), ale aj najstarším hráčom súťaže. Dosiaľ najstarší hokejista v zámorskej profilige Američan Matt Cullen v júli ukončil kariéru.

Viac k témam: NHL
Zdroj: Webnoviny.sk - Zdeno Chára stojí na prahu 22. sezóny v NHL, bude najstarším aj najvyšším hráčom © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.