Sobota, 20. apríl 2024
Mimoriadne správy

Zbytočné fauly nepomohli. Tkáč prezradil aj to, čo malo byť receptom proti Kanade

 Webnoviny   4. január 2020  309  
Zbytočné fauly nepomohli. Tkáč prezradil aj to, čo malo byť receptom proti Kanade

4.1.2020 (Webnoviny.sk) - Postaral sa o jediný víťazný zásah slovenského tímu na aktuálnych MS hokejistov do 20 rokov v Ostrave a Třinci. Čerstvý 19-ročný útočník Daniel Vladimír Tkáč v 58. min úvodného zápasu A-skupiny s Kazachstanom (3:1) rozhodol o triumfe Slovenska. V ďalších troch dueloch s Fínmi, Švajčiarmi aj Švédmi mužstvo trénera Róberta Petrovického "ťahalo za kratší koniec" a tak sa vo štvrťfinále postavilo ďalšiemu súperovi najvyššieho rangu - Kanade.

Nálada v tíme bola pozitívna


"Aj keď sme v skupine prehrali tie tri zápasy, nálada v tíme bola stále pozitívna," povedal pre agentúru SITA mladík, ktorý na klubovej úrovni pôsobí v tíme Merritt Centennials v kanadskej British Columbia Hockey League (BCHL).

"Javorové listy" boli napokon nad sily slovenských nádejí, ktoré zámorskému protivníkovi podľahli 1:6. "Vedeli sme, že budeme musieť hrať oveľa lepšie. Poznám ich rýchly štýl hry a viem, že majú skvelé presilovky. Tie sme chceli ustrážiť," doplnil.

Zbytočné fauly nepomohli


Rodák z amerického Pittsburghu taktiež prezradil, čo malo byť receptom na silnú Kanadu, a aj to, čo bolo napokon vo štvrťfinálovom dueli rozhodujúce.

"Mali sme byť s nimi na rovnakej korčuliarskej úrovni. Tiež sme mali byť disciplinovaní, pretože Kanaďania patria na MS medzi najlepších v presilovkách. Zbytočné fauly v druhej a tretej tretine však našej hre nepomohli," zakončil pre SITA Daniel Vladimír Tkáč.

Viac k témam: BCHL British Columbia Hockey League, Majstrovstvá sveta (MS) v hokeji hráčov do 20 rokov
Zdroj: Webnoviny.sk - Zbytočné fauly nepomohli. Tkáč prezradil aj to, čo malo byť receptom proti Kanade © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.