Utorok, 7. máj 2024
Oblačno  11 °C
Mimoriadne správy

Zaujíma vás hranie šípok? S akými sa stretnete v rôznych podnikoch?

 Seocentrum  30. máj 2022  244  
Zaujíma vás hranie šípok? S akými sa stretnete v rôznych podnikoch?

Hranie šípok u nás nie je tak populárne ako napríklad v Británií, prípadne v susednej Českej Republike, ale rozhodne si nájde svojich fanúšikov. Svedčí o tom, že prenosy z najlepších líg a z majstrovstiev sveta majú aj u nás svojich verných divákov.


Elektronické terče počítajú všetko za vás


„Bežný“ človek sa so šípkami zrejme najčastejšie stretne v prostredí barov, či klubov, ale výnimkou nie je ani to, že so šípkami sa počíta napríklad ako s doplnkovou aktivitou pri stavbe laser arény. S akými šípkami sa v takýchto podnikoch môžete stretnúť?


V drvivej väčšine to budú elektronické šípky. Prečo sú práve elektronické šípky vhodné do takýchto prostredí? V prvom rade preto, že elektronické terče dokážu samé počítať hráčom skóre a tak je hranie na takýchto terčoch maximálne jednoduché. Nepotrebujete na to žiadneho zapisovača.


Odolnejšie šípky, ktoré sú však o kompromisoch


Elektronické šípky však nie sú len o elektronických terčoch. Svoje špecifiká majú aj samotné šípky, s ktorými sa na takýchto terčoch hrá. Používajú sa takzvané softové šípky, ktoré majú plastové hroty.


Takéto „barové“ šípky sú aj prispôsobené tomu, že ich budú používať rôzni hráči rôznej úrovne. Majú hrubší koreň hrotu, ktorý má vyššiu životnosť. Násadka je spojená s krídlom, ktoré tak zo šípky nevypadáva a teda sa ani nestráca. Samozrejme, nie je to len o výhodách. Tento dielec sa môže časom (a vplyvom neopatrných hráčov) ohnúť a stratiť tak svoj aerodynamický tvar. Zrejme nemusíme zdôrazniť, že to zásadným spôsobom ovplyvňuje úspešnosť pri hádzaní.


Pokiaľ beriete šípky naozaj ako len sporadickú zábavu s priateľmi v klube, určite to budete akceptovať. Ak to však so šípkami myslíte čo i len trochu vážnejšie, zrejme sa budete skôr spoliehať na vlastné šípky.


Zdroj obrázka: Shutterstock.com
Autor: adriaticfoto