Streda, 24. apríl 2024
Slabý dážď  4 °C
Mimoriadne správy

Zanardiho zdravotný stav sa zlepšil, po niekoľkých mesiacoch ho previezli do inej nemocnice

 Webnoviny  21. november 2020  176  
Zanardiho zdravotný stav sa zlepšil, po niekoľkých mesiacoch ho previezli do inej nemocnice

21.11.2020 (Webnoviny.sk) - Stav niekdajšieho úspešného automobilového pretekára a aj štvornásobného paralympijského šampióna v cyklistike Alessandra Zanardiho sa zlepšil natoľko, že ho z kliniky v Miláne previezli do nemocnice v meste Padua, kde bude pokračovať jeho zotavovanie.

Päťdesiatštyriročný Alessandro Zanardi po júnovej zrážke s kamiónom na handbiku absolvoval viacero operácií v oblasti hlavy a tváre, odvtedy je v opatere lekárov a bol aj v umelom spánku.

"Stav pacienta je stabilizovaný, po fyzickej aj neurologickej stránke bol možný jeho transport do inej nemocnice. Padua disponuje potrebným vybavením, aby sa postarala o jeho liečbu. Zároveň bude bližšie k rodine," uvádza sa vo vyhlásení milánskej nemocnice, v ktorej bol Talian hospitalizovaný niekoľko mesiacov.

Zanardi prišiel o obe nohy pred 19 rokmi na podujatí The American Memorial neďaleko nemeckého Klettwitzu. Počas zotavovania dokonca navrhol vlastnú protézu a často žartoval, že je vďaka nej konečne vyšší.

Neskôr presedlal na handbike a na paralympijských hrách v rokoch 2012 a 2016 získal dohromady štyri zlaté a dve strieborné medaily. Zúčastnil sa aj prestížneho newyorského maratónu vo svojej kategórii je rekordérom slávneho Ironmana.

Zdroj: Webnoviny.sk - Zanardiho zdravotný stav sa zlepšil, po niekoľkých mesiacoch ho previezli do inej nemocnice © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.