Utorok, 23. apríl 2024
Mimoriadne správy

Začína sa dôležitá časť MS v hokeji 2019 a chceme byť spokojní aj s výsledkami, vyhlásil Šatan

 Webnoviny  15. máj 2019  196  
Začína sa dôležitá časť MS v hokeji 2019 a chceme byť spokojní aj s výsledkami, vyhlásil Šatan

KOŠICE 15. mája (WebNoviny.sk) - Slovenskú hokejovú reprezentáciu v stredu večer čaká už štvrtý zápas na domácich majstrovstvách sveta.

Súboj proti Nemcom veľa napovie o možnom naplnení základného cieľa, ktorým je postup do štvrťfinále. Po troch dueloch majú Slováci na konte tri body, v ďalšom priebehu základnej A-skupiny v košickej Steel aréne šancu získať ďalších 12 bodov.

Hrali sme dobre


"Produkujeme hokej, ktorý sme chceli hrať. Hrali sme veľmi dobre proti Spojeným štátom americkým a v ďalších dvoch zápasoch. Aj keď výsledok nebol v náš prospech, hra bola taká, akú sme chceli mať. Vždy sú nejaké veci, ktoré sa dajú na videu objaviť a vylepšiť do budúcnosti. Tréneri aj hráči na tom pracujú a verím, že štandard, ktorý sme doteraz ukázali, si zachováme a v ďalších zápasoch možno ešte vylepšíme," zhodnotil generálny manažér slovenského výberu Miroslav Šatan.

V minulosti dlhoročný kapitán a líder slovenskej reprezentácie má v súvislosti s účinkovaním na MS mnoho práce, pozitívne ohlasy fanúšikov teda nemá možnosť vnímať.

"Zatiaľ šampionát hodnotím len s našimi trénermi. Teraz sa pre nás začína dôležitejšia časť turnaja. Verím, že vykročíme do druhej časti základnej skupiny úspešne," pokračoval 44-ročný odchovanec topoľčianskeho hokeja.

Nesmieme stratiť cenné body


Na to, aby mal slovenský tím reálnu šancu na postup do vyraďovacej časti šampionátu, nesmie v stredu večer s Nemcami stratiť cenné body.

"Musíme sa držať detailov, aby hráči dodržiavali to, čo od nich tréneri vyžadujú. Ukázali, že keď hrajú spolu ako tím, vedia byť úspešní aj proti výberom zloženým výlučne z hráčov z NHL," myslí si Miroslav Šatan.

"Zatiaľ s výkonmi vládne spokojnosť, ale my chceme byť spokojní aj s výsledkami. Verím, že turnaj sa pre nás bude dobre vyvíjať aj naďalej," dodal Šatan.

VIAC O MS V HOKEJI 2019



Viac k témam: Majstrovstvá sveta MS v hokeji 2019, slovenská hokejová reprezentácia
Zdroj: Webnoviny.sk - Začína sa dôležitá časť MS v hokeji 2019 a chceme byť spokojní aj s výsledkami, vyhlásil Šatan © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.