Štvrtok, 25. apríl 2024
Mimoriadne správy

Vždy pripravení užiť si naplno chvíle na bicykli

 Futurino  11. august 2020  471  
Vždy pripravení užiť si naplno chvíle na bicykli

V súčasnosti čoraz viac ľudí uprednostňuje rôzne alternatívne prostriedky dopravy. Azda k tým najobľúbenejším patrí bicykel. Vynález, ktorý nie je žiadnou novinkou, a predsa si denne získava svojich fanúšikov. Niekoho rekreačne, iného profesionálne. Tak alebo onak, každý milovník cyklistiky by mal vedieť, čo všetko potrebuje mať vo svojej výbave.


Maximálny komfort na bicykli


Keď sa vyberieme na nákup akéhokoľvek oblečenia, určite si dáme záležať na tom, aby sme kúpili čo najlepšie a boli s ním maximálne spokojní. Volíme taký odev, aby nám nebol príliš veľký ani malý, nikde nás netlačil a dával nám dostatočnú voľnosť. Dvojnásobne to platí v prípade cyklistického oblečenia, veď jazdu na bicykli si chce užiť každý naplno. Základom tohto oblečenia je cyklistický dres. Aký by mal byť, aby plnil svoju funkciu? 


Správne cyklistické dresy by mali priliehať na telo cyklistu tak, aby počas jazdy zabezpečovali maximálne pohodlie. Dôležité je, aby dobre sali pot a chránili pred chladným a veterným počasím. Čo sa týka výberu cyklistického dresu, záleží aj od počasia, v zime treba vsadiť na dres s dlhým rukávom, v letných mesiacoch nám zasa veľmi dobre poslúži krátky rukáv. 


S ľahkosťou šliapať do pedálov


Každý pravý cyklista vie, že k cyklistike nestačí mať iba kvalitný bicykel. Dôležitou súčasťou okrem oblečenia je aj správna cyklistická obuv. Aké sú jej výhody oproti klasickým teniskám? 


Topánky na bicykel majú tvrdú a pevnú podrážku, ktorá zaručí, že sa nám nebude na pedáloch ohýbať. Cyklistické tretry sa čoraz viac stávajú populárnymi aj u rekreačných cyklistov, pretože vďaka ich kvalite si naše chodidlá naplno môžu vychutnať jazdu na bicykli aj v ťažších terénoch


Čo sa týka veľkosti cyklistických topánok, je dôležité, aby noha bola v nich pevne fixovaná. To znamená, vyberať také, ktoré presne sadnú na nohy ako uliate, nemali by byť ani menšie, ani väčšie.


Zdroj obrázka: Tinny Photo / Shutterstock.com