Nedeľa, 19. máj 2024
Mimoriadne správy

Vyžrebovanie Tipsport ligy čelilo kritike, podľa SZĽH sa situácii dalo predísť

 Webnoviny  15. august 2019  184  
Vyžrebovanie Tipsport ligy čelilo kritike, podľa SZĽH sa situácii dalo predísť

15.8.2019 (Webnoviny.sk) - Vyžrebovanie nasledujúcej sezóny slovenskej najvyššej hokejovej súťaže vyvolalo v stredu nevôľu u niektorých účastníkov Tipsport ligy. Nesúhlas vyjadrili predovšetkým predstavitelia Banskej Bystrice, ktorým sa nepáčilo to, že "barani" odohrajú úvodný duel nového ročníka na klzisku Popradu a navyše budú hrať domáce duely v rovnakých termínoch ako Zvolen.

Návštevnosť štadiónov


Tento krok sa podľa vedenia majstra negatívne prejaví na návštevnosti štadiónov v danom regióne. Rovnaký názor zastávajú aj Zvolenčania, no Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) oponuje, že ani jeden z klubov neinformoval Ligovú radu o svojich požiadavkách.

"Ligová rada v stredu zverejnila informáciu o žrebe 1. kola extraligovej sezóny 2019/20. Vyžrebovanie súťaže odobril aj Richard Lintner, ktorý zastupuje v Ligovej rade záujmy extraligových klubov. Keďže Ligová rada nebola z jeho strany informovaná o požiadavkách HC´05 Banská Bystrica a HKM Zvolen, predložené vyžrebovanie extraligy seniorov na svojom utorňajšom zasadnutí schválila. Vzniknutej situácii sa dalo predísť, ak by zástupca extraligových klubov v Ligovej rade upozornil ostatných členov riadiaceho orgánu na nesúlad s požiadavkami dvoch extraligových účastníkov," uvádza sa vo zväzovom stanovisku na webe HockeySlovakia.sk.

Zástupca v Ligovej rade


"Spoločnosť Pro-Hokej a jej akcionári majú plne vo svojej kompetencii určenie osoby, ktorá ich v Ligovej rade zastupuje. Musí byť v záujme extraligových klubov, aby mali v Ligovej rade zástupcu, ktorý dokáže ostatným členom riadiaceho orgánu extraligy seniorov tlmočiť ich požiadavky. Veríme, že sa kluby so vzniknutou situáciou vyrovnajú a zároveň, že v budúcnosti budú svoje požiadavky smerovať na Ligovú radu prostredníctvom svojho zástupcu pred uskutočnením jej rozhodnutí," píše sa v stanovisku.

Nová sezóna slovenskej najvyššej hokejovej súťaži odštartuje vo štvrtok 12. septembra duelom medzi Košicami a bratislavským Slovanom. Zostávajúcich päť stretnutí úvodného kola bude na programe o deň neskôr.

Viac k témam: Tipsport liga
Zdroj: Webnoviny.sk - Vyžrebovanie Tipsport ligy čelilo kritike, podľa SZĽH sa situácii dalo predísť © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.