Pondelok, 6. máj 2024
Mimoriadne správy

Vuelta je už bez Kruijswijka, koncovka utorkovej 4. etapy patrila Jakobsenovi

 Webnoviny  27. august 2019  247  
Vuelta je už bez Kruijswijka, koncovka utorkovej 4. etapy patrila Jakobsenovi

27.8.2019 (Webnoviny.sk) - Holanďan Fabio Jakobsen z tímu Deceuninck - Quick Step sa stal víťazom utorkovej 4. etapy na 74. ročníku cyklistických pretekov Vuelta a Espaňa.

Dvadsaťdvaročný rodák z Heukelumu uspel v špurte pelotónu v závere 175,5 km dlhej etapy so štartom v Cullere a cieli v El Puig.

"Ani som nevedel, či som vyhral. Videl som potom členom tímu, ako sa tešia. V špurte som iba 'hodil' koleso vpred a čakal na to, ako to dopadne. Máme skvelý tím, dnešný dojazd bol skvelý," povedal víťaz utorkovej etapy do mikrofónu Eurosportu.

Rozhodovala cieľová fotografia


V posledných okamihoch sa mu snažil vyfúknuť prvenstvo víťaz pondelkovej 3. etapy Ír Sam Bennett, ale člen Bora-Hansgrohe napokon skončil tesne druhý, rozhodla o tom až cieľová fotografia.

Tretí v utorok finišoval Nemec Max Walscheid zo Sunwebu. Lídrom hodnotenia zostal iný člen Sunwebu Nicolas Roche z Írska, v elitnej desiatke sa na poradí nič nezmenilo.

Napriek ambíciám odchod


S tohoročnou Vueltou sa rozlúčil Holanďan Steven Kruijswijk z tímu Jumbo-Visma, tretí muž celkového hodnotenia tohtoročnej Tour de France.

"Už včera som sa necítil dobre a rozhodol som viac nepokúšať svoje zdravie. Nemalo by to zmysel. Prichádzal som sem s vysokými ambíciami, ale odchod je najlepšou voľbou," povedal pre Eurosport.

V stredu pokračuje Vuelta piatou etapou s dĺžkou 170,7 km z L’Eliany na vrchol Observatorio Astrofísico de Javalambre vo výške 1943 metrov nad morom.

Výsledky - Vuelta a Espaňa 2019


4. etapa (Cullera - El Puig, 175,5 km): 1. Fabio Jakobsen (Hol.) Deceuninck - Quick Step 4:04:16 h, 2. Sam Bennett (Ír.) Bora-Hansgrohe, 3. Max Walscheid (Nem.) Sunweb, 4. Fernando Gaviria (Kol.) UAE-Team Emirates, 5. Luka Mežgec (Slovin.) Mitchelton-Scott, 6. Marc Sarreau (Fr.) Groupama-FDJ - všetci rovnaký čas ako víťaz

Poradie po 4. etape: 1. Nicolas Roche (Ír.) Sunweb 13:55:30 h, 2. Nairo Quintana (Kol.) Movistar +2 s, 3. Rigoberto Urán (Kol.) EF Education First +8, 4. Mikel Nieve (Šp.) Mitchelton-Scott +22, 5. Miguel Ángel López (Kol.) +33, 6. Primož Roglič (Slovin.) Jumbo-Visma +35





Viac k témam: Vuelta
Zdroj: Webnoviny.sk - Vuelta je už bez Kruijswijka, koncovka utorkovej 4. etapy patrila Jakobsenovi © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.