Piatok, 19. apríl 2024
Mimoriadne správy

Volkovi pomaly rastie forma, na Veľkej cene Tábora si zlepšil vlastné slovenské sezónne maximum

 Webnoviny  18. júl 2019  265  
Volkovi pomaly rastie forma, na Veľkej cene Tábora si zlepšil vlastné slovenské sezónne maximum

18.7.2019 (Webnoviny.sk) - Slovenský šprintérsky rekordér a halový majster Európy v behu na 60 m Ján Volko si v rozbehu na 100 m na stredajšej Veľkej cene Tábora časom 10,28 sekundy o 8 stotín zlepšil vlastné slovenské sezónne maximum z rozbehu vo finále na Svetovej univerziáde v Neapole.

V rozhodujúcom dueli o prvenstvo potom zdolal všetkých súperov, hoci bol o stotinku pomalší (10,29) ako v rozbehu. Za Volkom skončil druhý Čech Jan Veleba (10,31), ktorý dosiahol v rozbehoch najlepší výkon (10,24), tretí vo finále bol Brit Theo Etienne (10,43).

"Samozrejme, s ďalším posunom výkonu som spokojný. Pomaličky sa to zlepšuje, preto sme s trénermi radi. Táborská dráha je naozaj veľmi rýchla a v kombinácii s kvalitnými súpermi to bolo dnes super. Sme veľmi spokojní,“ komentoval Ján Volko, zverenec trénerského dua Naďa Bendová - Róbert Kresťanko, svoj táborský triumf a zlepšenie slovenského výkonu roka.

Najbližšie sa predstaví v sobotu 20. júla na 43. ročníku Veľkej ceny Nového Města nad Metují, kde pobeží dvojstovku.

V Tábore okrem Volka zvíťazila aj Daniela Ledecká na 400 m prekážok časom 58,21 s jasným náskokom 1,30 sekundy pred Češkou Michaelou Bičianovou.

Viac k témam: beh, Veľká cena Tábora
Zdroj: Webnoviny.sk - Volkovi pomaly rastie forma, na Veľkej cene Tábora si zlepšil vlastné slovenské sezónne maximum © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.