Sobota, 27. apríl 2024
Mimoriadne správy

Volko v semifinále dobehol do cieľa piaty, Lomnický bez triumfu vo finále na ME v atletike

 Webnoviny   7. august 2018  319  
Volko v semifinále dobehol do cieľa piaty, Lomnický bez triumfu vo finále na ME v atletike

BERLÍN 7. augusta (WebNoviny.sk) - Slovenský reprezentant Ján Volko nepostúpil do finále v behu na 100 m na 24. majstrovstvách Európy v atletike v Berlíne. Dvadsaťjedenročný Bratislavčan bežiac v šiestej dráhe dosiahol v utorok v druhom semifinále čas 10,31 s (o stotinu lepšie ako v rozbehu), ktorým v ňom obsadil 5. miesto.

Na postup s časom potreboval zabehnúť aspoň 10,21 s. V konečnom poradí patrila Volkovi 13. pozícia. Z troch semifinálových behov postúpili do finále prví dvaja plus ďalší dvaja s najlepšími časmi. Finále sa uskutoční v utorok o 21.50 h.

Odporúčame:
Aktualizované: Volko, Kučera a Lomnický postúpil do semifinále na ME v atletike

Vo svojom štvrtom finále súťaže kladivárov na ME sa nepresadil Marcel Lomnický, ktorý po dvoch neplatných pokusoch hodil 72,74 m (v kvalifikácii dosiahol 75,08 m, pozn.), čo nestačilo na užšie finále a znamenalo konečnú 11. priečku. Lomnický neobhájil piatu pozíciu z Amsterdamu 2016.

Martin Kučera si nezopakuje na 400 m prekážok finálovú účasť spred dvoch rokov z Amsterdamu. V druhom semifinále vďaka vydarenému finišu obsadil 6. miesto a časom 50,30 s si utvoril tohtoročné sezónne maximum, ale na postup do nestačilo.

Viac k témam: Ján Volko, majstrovstvá Európy v atletike, Marcel Lomnický, Martin Kučera
Zdroj: Webnoviny.sk - Volko v semifinále dobehol do cieľa piaty, Lomnický bez triumfu vo finále na ME v atletike © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.