Štvrtok, 25. apríl 2024
Slnečno  9,9 °C
Mimoriadne správy

Vo veku 72 rokov zomrel niekdajší austrálsky golfista Jack Newton, počas profikariéry získal 13 titulov

 Webnoviny  15. apríl 2022  142  
Vo veku 72 rokov zomrel niekdajší austrálsky golfista Jack Newton, počas profikariéry získal 13 titulov

15.4.2022 (Webnoviny.sk) - Vo veku 72 rokov zomrel bývalý austrálsky golfista Jack Newton, ktorý počas profikariéry získal 13 titulov. Podľa jeho najbližších podľahol zdravotným komplikáciám spojených s Alzheimerovou chorobou.

"Jack bol nebojácny bojovník a ikonický Austrálčan. Rovnako ako pri golfových zápasoch tak aj v živote bojoval s nepriazňou najlepšie, ako len mohol," informovala rodina zosnulého niekdajšieho športovca.

Kariéru Jack Newtona ukončila v roku 1983 nehoda, zasiahla ho totiž vrtuľa lietadla a takmer ho pripravila o život, pri incidente prišiel o ľavú ruku.

Po istom čase sa k milovanému golfu vrátil, nie však ako hráč, ale ako komentátor televíznych prenosov z golfových turnajov.

Viac k témam: Úmrtie
Zdroj: Webnoviny.sk - Vo veku 72 rokov zomrel niekdajší austrálsky golfista Jack Newton, počas profikariéry získal 13 titulov © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.