Sobota, 4. máj 2024
Malá oblačnosť  13,7 °C
Mimoriadne správy

Vlhová odštartuje sezónu Svetového pohára až vo fínskom Levi, viaceré štarty totiž zrušili pre teplé počasie

 Webnoviny   3. november 2022  179  
Vlhová odštartuje sezónu Svetového pohára až vo fínskom Levi, viaceré štarty totiž zrušili pre teplé počasie

3.11.2022 (Webnoviny.sk) - Slovenská reprezentantka v zjazdovom lyžovaní Petra Vlhová definitívne odštartuje sezónu 2022/2023 vo Svetovom pohári až cez víkend 19. a 20. novembra dvomi pretekmi v slalome žien vo fínskom Levi.

Ako povedal asistent trénera 27-ročnej Liptáčky Matej Gemza pre Sportnet, úradujúca olympijská víťazka v slalome vynechá úvodné ženské podujatie SP, paralelnú súťaž v rakúskom stredisku Lech/Zürs (12. novembra).

Rovnaký program ako minulý rok


"Program opäť kopírujeme z minulého roka, priamo zo severu Európy letíme do USA. Odchádzame do Levi na tréning, kde je priaznivé počasie na lyžovanie. Sú tam mínusové teploty celý týždeň a pripravený umelý sneh. Odchádzame vo štvrtok 3. novembra a v stredisku budeme až do úvodných slalomových pretekov sezóny Svetového pohára," informoval Gemza o najbližšom programe Vlhovej, ktorá pred odchodom do Fínska absolvuje kondičnú prípravu v Liptovskom Mikuláši.

Najúspešnejšia slovenská lyžiarka mala pôvodne odštartovať novú sezónu v SP 22. októbra pretekmi v obrovskom slalome žien v rakúskom Söldene, no pre nepriaznivé počasie sa neuskutočnili.

Mimoriadne teplé počasie


Neskôr zrušili aj dvojicu pretekov v zjazde žien zo švajčiarskeho Zermattu do talianskeho strediska Cervinia (5. a 6. novembra) pre mimoriadne teplé počasie. Podobne to môže dopadnúť s podujatím v Lechu.

"Paralelné preteky v Lechu sú pre vysoké teploty takisto v ohrození. Je otázne, či bude v stredisku sneh a súťažné podmienky. Aj minulý rok sme zvolili alternatívu, že pôjdeme až slalom v Levi. S určitosťou môžem teda povedať, že Lech nepôjdeme a uprednostníme slalom vo Fínsku ako Petrinu nosnú disciplínu sezóny," vysvetlil Gemza neúčasť obhajkyne malého krištáľového glóbusu za slalom v paralelných pretekoch.

Viac k témam: Extrémne počasie, Preteky, Svetový pohár alpských lyžiarov
Zdroj: Webnoviny.sk - Vlhová odštartuje sezónu Svetového pohára až vo fínskom Levi, viaceré štarty totiž zrušili pre teplé počasie © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.