Štvrtok, 28. marec 2024
Slnečno  10,8 °C
Mimoriadne správy

Vlhová je v Aare po 1. kole slalomu tesne druhá za Dürrovou, Slovenka predviedla skvelú dynamickú jazdu (video)

 Webnoviny  12. marec 2022  163  
Vlhová je v Aare po 1. kole slalomu tesne druhá za Dürrovou, Slovenka predviedla skvelú dynamickú jazdu (video)

12.3.2022 (Webnoviny.sk) - Petra Vlhová predviedla druhú najrýchlejšiu jazdu v 1. kole predposledného slalomu sezóny Svetového pohára zjazdárok vo švédskom Aare.

Na severe Európy Vlhová v piatok suverénne ovládla obrovský slalom a v sobotu predpoludním v prvej jazde slalomu zaostala iba o 8 stotín sekundy za Nemkou Lenou Dürrovou.

Shiffrinová je štvrtá


Tretia priečka po prvom kole patrí Švédke Anne Swennovej Larssonovej s mankom 11 stotín sekundy. Líderka SP Američanka Mikaela Shiffrinová je štvrtá s odstupom 25 stotín.

Rakúšanka Katharina Liensbergerová na piatom mieste zaostáva za Dürrovou o 35 stotín. Druhé kolo slalomu žien v Aare sa začne o 13.45 h.


Plynulá a dynamická jazda


Už istá držiteľka slalomového glóbusu a zároveň olympijská šampiónka z Pekingu Vlhová vyštartovala na trať s trojkou. Na štarte musela trochu dlhšie počkať, kým upravia niektoré porušené bránky na trati. Liptáčka predviedla plynulú a dynamickú jazdu, napriek tomu na medzičasoch pomerne výrazne zaostávala za Dürrovou.

Pôvodnú stratu 72 stotín sekundy z tretieho medzičasu napokon v cieli znížila na osem stotiniek a za seba odsunula Shiffrinovú, ktorá štartovala pred Vlhovou. Napokon Dürrovú s Vlhovou už nepredstihla ani jedna zo súperiek, Češka so slovenským pasom Martina Dubovská je po 1. kole devätnásta s mankom 1,47 s. na líderku.

"Petra Vlhová predviedla skvelú dynamickú jazdu, na akú sme u nej zvyknutí. Lena Dürrová však bola ešte lepšia. Miestami to vyzeralo, že ani nehraní na tomto type snehu, skôr lieta po trati," uviedla v štúdiu ČT Sport expertka Šárka Strachová, ktorá sa práve v Aare pred 15 rokmi stala majsterkou sveta v slalome.

Viac k témam: Aare, Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní
Zdroj: Webnoviny.sk - Vlhová je v Aare po 1. kole slalomu tesne druhá za Dürrovou, Slovenka predviedla skvelú dynamickú jazdu (video) © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.