Sobota, 18. máj 2024
Slnečno  16,9 °C
Mimoriadne správy

Vlhová je po prvom kole slalomu v Aare na tretej pozícii, na čele je Shiffrinová

 Webnoviny  17. marec 2018  270  
Vlhová je po prvom kole slalomu v Aare na tretej pozícii, na čele je Shiffrinová

AARE 17. marca (WebNoviny.sk) - Slovenka Petra Vlhová figuruje na treťom mieste po 1. kole záverečného dvanásteho podujatia, ktorého výsledky sa rátajú do hodnotenia Svetového pohára v slalome v rámci finále Svetového pohára v alpských lyžiarskych disciplínach vo švédskom Aare.

Dobrá východisková pozícia


Vlhová po polovici súťaže zaostáva o 55 stotín sekundy za americkou líderkou Mikaelou Shiffrinovou, ale jej odstup od druhej Rakúšanky Bernadette Schildovej je len 6 stotín. Má teda dobrú východiskovú pozíciu na pódiové zlepšenie a udržanie si celkovej druhej priečky v hodnotení slalomu vo Svetovom pohári 2017/2018.

Odporúčame:
Weiratherová obhájila malý glóbus, Vlhová super G v Aare vynechala

Dvadsaťdvaročná Liptáčka má na Aare príjemné spomienky. Trinásteho decembra 2015 tam vtedy senzačne slávila premiérový slalomový triumf v bojoch o krištáľové glóbusy.

Najlepšie medzičasy


Vlhová sa s číslom 4 chytila hneď od prvej bránky a vzhľadom na priebežný stav pretekov mala počas svojej jazdy najlepšie medzičasy. Zverenka talianskeho trénera Livia Magoniho tentoraz nestratila rytmus ani na rovine a celkovo predviedla dynamickú jazdu s minimom chýb.

Neskôr ju tesne prekonala Rakúšanka B. Schildová ako aj suverénka tejto disciplíny a tiež celého Svetového pohára Američanka Shiffrinová. Tá reálne útočí na dvanásty sezónny a celkový 43. triumf v pretekoch o krištáľové glóbusy.

Odporúčame:
Vonnovej nepomohol triumf v Aare k malému glóbusu, Vlhovej chýbalo deväť stotín na body

V poslednom slalome olympijskej sezóny sa v prvom kole predstavilo 24 pretekárok s právom štartu, body do Svetového pohára si pripíše len 15 najlepších v cieli 2. kola. Druhá kolo má začiatok o 13.30 h.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní



  • Aare (Švéd.) - sobota:


Slalom žien - po 1. kole: 1. Mikaela Shiffrinová (USA) 52,09 s, 2. Bernadette Schildová (Rak.) +0,49 s, 3. Petra Vlhová (SR) +0,55, 4. Katharina Gallhuberová (Rak.) +0,69, 5. Wendy Holdenerová (Švaj.) +0,72, 6. Frida Hansdotterová (Švéd.) +0,84.



Viac k témam: Petra Vlhová, Svetový pohár v alpskom lyžovaní
Zdroj: Webnoviny.sk - Vlhová je po prvom kole slalomu v Aare na tretej pozícii, na čele je Shiffrinová © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.