Sobota, 18. máj 2024
Slnečno  17,6 °C
Mimoriadne správy

Vladimir Putin žiada zmeny v medzinárodných antidopingových pravidlách

 Webnoviny  21. marec 2018  247  
Vladimir Putin žiada zmeny v medzinárodných antidopingových pravidlách

MOSKVA 21. marca (WebNoviny.sk) - Novozvolený ruský prezident Vladimir Putin nariadil svojim diplomatom, aby sa pokúsili docieliť zmeny v medzinárodných antidopingových pravidlách.

Podľa hlavy štátu by ministerstvo zahraničných vecí aj pridelenci pri UNESCO mali tlačiť na revíziu dohovorov a dosiahnuť čo najférovejšie a najtransparentnejšie pravidlá v boji proti dopingu.

Odporúčame:
Ďalší ruský doping na ZOH 2018 v Pjongčangu, Sergejevová pozitívna na trimetazidin

Medzinárodná zmluva proti dopingu v športe tvorí základ legitimity Svetovej antidopingovej agentúry (WADA), ktorá sa zaoberala rozsiahlym dopingovým programom v Rusku.

Vyšetrovanie napokon vyústilo do viacerých opatrení vrátane vylúčenia krajiny z nedávnych zimných olympijských hier v juhokórejskom Pjongčangu. Ruská vláda trvá na tom, že tamojší športovci sú obeťami neférového prístupu.

Viac k témam: dpping, UNESCO, Vladimir Putin, WADA Svetová antidopingová agentúra
Zdroj: Webnoviny.sk - Vladimir Putin žiada zmeny v medzinárodných antidopingových pravidlách © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.