Nedeľa, 19. máj 2024
Mimoriadne správy

Víťazom kvalifikácie na Veľkú cenu Abú Zabí sa stal Lewis Hamilton

 Webnoviny  24. november 2018  325  
Víťazom kvalifikácie na Veľkú cenu Abú Zabí sa stal Lewis Hamilton

ABÚ ZABÍ 24. novembra (WebNoviny.sk) - Čerstvý päťnásobný majster sveta v motoristickej F1 Lewis Hamilton sa stal víťazom kvalifikácie na nedeľňajšiu Veľkú cenu Abú Zabí. Tridsaťtriročný jazdec tímu Mercedes si pripísal už 11. pole position v tejto sezóne a celkovo 83. v kariére.

Hamilton vyhral s náskokom 162 tisícin sekundy pred fínskym tímovým kolegom Valtterim Bottasom, z tretieho miesta odštartuje Nemec Sebastian Vettel na monoposte Ferrari. Rodák zo Stevenage Hamilton sa tento rok stal piatykrát svetovým šampiónom, definitívu dosiahol takmer pred mesiacom v Mexiku. Aj v Pohári konštruktérov je už rozhodnuté, Mercedes si poistil prvenstvo pred dvomi týždňami v Brazílii. Nedeľňajšie preteky sú na programe o 14.10 h SEČ.

 Veľká cena Abú Zabí F1



  • kvalifikácia


1. Lewis Hamilton (V. Brit.) Mercedes 1:34,794 min, 2. Valtteri Bottas (Fín.) Mercedes +0,162 s, 3. Sebastian Vettel (Nem.) Ferrari +0,331, 4. Kimi Räikkönen (Fín.) Ferrari +0,571, 5. Daniel Ricciardo (Aus.) Red Bull +0,607, 6. Max Verstappen (Hol.) Red Bull +0,795



Viac k témam: Lewis Hamilton, Sebastian Vettel, Valtteri Bottas, Veľká cena Abú Zabí
Zdroj: Webnoviny.sk - Víťazom kvalifikácie na Veľkú cenu Abú Zabí sa stal Lewis Hamilton © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.