Pondelok, 6. máj 2024
Väčšinou jasno  13 °C
Mimoriadne správy

Víťaza Tour de France 2018 Gerainta Thomasa ocenia Radom britského impéria

 Webnoviny  29. december 2018  272  
Víťaza Tour de France 2018 Gerainta Thomasa ocenia Radom britského impéria

BRATISLAVA 29. decembra (WebNoviny.sk) - Víťaz tohtoročných cyklistických pretekov Tour de France Geraint Thomas dostane na Nový rok vyznamenanie Rad britského impéria OBE. Tridsaťdvaročný rodák z Cardiffu sa v júli stal prvým Walesanom a tretím Britom, ktorý triumfoval na najslávnejšom cyklistickom podujatí na svete.

Preteky vo Francúzsku po šiesty raz za posledných sedem rokov ovládli jazdci tímu Sky, pred Thomasom vyhral štyrikrát Christopher Froome a pred ním raz aj Bradley Wiggins.

"Je to úžasná pocta. Tento rok bude vždy pamätným pre to, čo som dosiahol na Critérium du Dauphiné a predovšetkým na Tour de France. Som vďačný každému, kto prispel k mojim úspechom. Veľmi sa teším na rok 2019, ako tím chceme napísať ďalšiu kapitolu do histórie," cituje Thomasa portál cyclingnews.com.

Geraint Thomas je už držiteľom titulu MBE z roku 2009 za úspechy v dráhovej cyklistike na OH 2008 v Pekingu.

Viac k témam: Geraint Thomas
Zdroj: Webnoviny.sk - Víťaza Tour de France 2018 Gerainta Thomasa ocenia Radom britského impéria © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.