Nedeľa, 1. september 2024
Slnečno  24,5 °C
Mimoriadne správy

Viete, aké sú ženy. Flákajú sa, dlho sa líčia. Komentátor po sexistickej poznámke o plavkyniach skončil na olympiáde

 Webnoviny  29. júl 2024  82  
Viete, aké sú ženy. Flákajú sa, dlho sa líčia. Komentátor po sexistickej poznámke o plavkyniach skončil na olympiáde

29.7.2024 (SITA.sk) - Bob Ballard patril k skúseným komentátorom športových podujatí vrátane olympijských hier, ale minulý čas je v jeho prípade namieste. Eurosport sa s ním ihneď rozlúčil po nemiestnej poznámke na adresu plavkýň Austrálie po víťazných pretekoch na 4x 100 m v. sp. na OH v Paríži.

Austrálska zostava Mollie O’Callaghanová, Emma McKeonová, Meg Harrisová a Shayna Jacková sa po vystupovaní z bazéna dlho lúčila s prítomnými divákmi a užívala si bezprostredné chvíle triumfu. Na to skúsený komentátor zareagoval slovami: „No konečne. Viete, aké sú ženy. Flákajú sa, dlho sa líčia..."

Poburujúca poznámka


Spolukomentátorka Lizzie Simmondsová označila jeho poznámku za "poburujúcu", na čo Ballard reagoval smiechom. Ten ho však zrejme prešiel po následnom vyradení z komentátorskej zostavy na OH 2024.

Viac o téme: Letná olympiáda v Paríži 2024



Ballard predtým pracoval aj pre BBC. Jeho komentátorský mikrofón ľudia poznali od 80. rokov minulého storočia nielen z plávania, vodného póla a skokov do vody, ale aj hokeja či tenisu na vozíčkoch.

Hneď ho vyradili zo zoznamu


Na OH 2024 mal mať na starosti plavecké športy, ale stačila jedna sexistická poznámka a olympiáda sa pre neho skončila už po dvoch dňoch.

„Bob Ballard sa dopustil nevhodného komentára. S okamžitou platnosťou sme ho vyradili z nášho zoznamu komentátorov pre OH v Paríži," uviedol Eurosport vo svojom vyhlásení. Ballard ani vedenie austrálskeho plávania sa zatiaľ k téme verejne nevyjadrili.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Otvárací ceremoniál – Letná olympiáda v Paríži 2024 (fotografie)

Viac k témam: LOH Letné olympijské hry 2024 v Paríži, Paríž
Zdroj: SITA.sk - Viete, aké sú ženy. Flákajú sa, dlho sa líčia. Komentátor po sexistickej poznámke o plavkyniach skončil na olympiáde © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.