Sobota, 4. máj 2024
Malá oblačnosť  14,9 °C
Mimoriadne správy

Video: Verstappen vyhral Veľkú cenu Rakúska, rozhodujúci manéver bol aj s „ťukom“ do Leclerca

 Webnoviny  30. jún 2019  259  
Video: Verstappen vyhral Veľkú cenu Rakúska, rozhodujúci manéver bol aj s „ťukom“ do Leclerca

30.6.2019 (Webnoviny.sk) - Holanďan Max Verstappen na monoposte Red Bull sa stal víťazom nedeľňajšej Veľkej ceny Rakúska majstrovského seriálu formuly 1. Dvadsaťjedenročný mladík obhájil prvenstvo spred roka, keď v závere pretekov predstihol svojho rovesníka Charlesa Leclerca na Ferrari.

Tretie miesto si bez väčších problémov postrážil Fín Valtteri Bottas na Mercedese. Nemecký tím však po desiatich triumfoch v rade nedosiahol na víťazstvo a úradujúci šampión Brit Lewis Hamilton finišoval až piaty za Nemcom Sebastianom Vettelom.

Verstappen mal nevydarený štart


Rodák z belgického Hasseltu Verstappen si pripísal šieste víťazstvo v kariére, prvé od vlaňajšieho úspechu v Mexiku. Do pretekov vstupoval z výhodného druhého miesta, ale štart mu vôbec nevyšiel a postupne klesol až na siedmu pozíciu. Napriek tomu sa talentovaný pilot nevzdal a v závere stupňoval tempo.



Holanďan sa priblížil k dovtedajšiemu lídrovi Leclercovi, ktorý bol veľmi blízko k premiérovému triumfu v "kráľovnej motoršportu". Tri kolá pred koncom však Monačan prišiel o vedúcu pozíciu, keď ho aj po jemnom kontakte predstihol Verstappen.

V celkovom poradí vedie Hamilton


"Po nevydarenom štarte som si myslel, že je koniec. Spočiatku sa mi nedarilo, ale na rovinkách sme mali dobrú rýchlosť a vďaka tomu som mohol predbiehať súperov. Súboj o prvé miesto s Charlesom bol tvrdý, ale ak ma komisári potrestajú, tak to môžeme rovno zostať doma," povedal Verstappen v prvom televíznom rozhovore krátko po príjazde do cieľa.

"Preteky boli z celkového pohľadu dobré, ale v závere sa mi opotrebovali pneumatiky a Max ma dokázal dostihnúť. Posúdenie rozhodujúceho predbiehacieho manévru nechám na komisárov," uviedol Leclerc.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.