Piatok, 29. marec 2024
Mimoriadne správy

Video: Stephen Curry sa blysol 47 bodmi, ale Warriors v treťom finále NBA doma prehrali

 Webnoviny   6. jún 2019  250  
Video: Stephen Curry sa blysol 47 bodmi, ale Warriors v treťom finále NBA doma prehrali

OAKLAND 6. júna (WebNoviny.sk) - Basketbalisti Toronta zvíťazili na palubovke Golden State 123:109 v treťom súboji finálovej série play-off NBA a ujali sa vedenia 2:1 na zápasy.

Kanadský tím je nováčik vo finále zámorskej profiligy a aktuálne ho už len dve víťazstvá delia od celkového triumfu. Štvrtý zápas je na programe v piatok (na Slovensku 3.00 h SELČ v sobotu nadránom) opäť v Oaklande, teda v domácom prostredí Golden State.

Maródka v tíme obhajcu trofeje


Hostia z Toronta vyťažili aj z maródky v tíme obhajcu trofeje Golden State. Domáci nastúpili bez excelentného streleckého dua Kevin Durant (lýtko) - Klay Thompson (zadný stehenný sval) a ich body im citeľne chýbali.

Stephen Curry síce predviedol 47-bodovú parádu so 6 trojkami (viac bodov pri prehre svojho tímu vo finále nastrieľal iba LeBron James 51 ako hráč Clevelandu vlani práve proti Golden State), ale Warriors to nestačilo na tímový ofenzívny výkon v podaní Raptors.



V družstve hostí dosiahlo až šesť hráčov dvojciferný počet bodov, tradičným lídrom bol Kawhi Leonard s 30, ale dobre mu sekundoval aj Kyle Lowry s 23.



Ďalší muž na rozohrávke Danny Green zasa všetkých 18 bodov nastrieľal spoza trojkového oblúka. Dôležitým faktorom štvrtého úspechu Raptors nad Warriors v tejto sezóne (bilancia 4:1) boli práve trojky, kanadský tím ich "nasúkal" 17 oproti 12 v kalifornskom družstve.

Tréner Kerr vychválil Curryho


"Stephen Curry bol úžasný. Na palubovke predvádzal veci, ktoré som predtým snáď ani nevidel. Jeho streľba, vedenie lopty a kombinácia týchto faktorov, na to bolo radosť pozerať sa. Žiaľ, nestačilo nám to," povedal tréner Golden State Steve Kerr.



"Môžeme hrať lepšie, najmä na defenzívnom konci ihriska. Páčilo sa mi však, že sme sa bili o čo najlepší výsledok napriek tomu, že nám chýbalo 50 bodov od Kevina Duranta a Klaya Thompsona. Bojovali sme, ale prehrali. Musíme sa dať dokopy a pokúsiť sa uspieť už v najbližšom zápase," skonštatoval Stephen Curry.

"Snažili sme sa aj zdvojovať Curry, ale hral výborne. Môj otec však hovorieval, že na individuálnych štatistikách nezáleží. Dôležitý je konečný výsledok a ten je v náš prospech. Sme vďační za toto víťazstvo," zhodnotil tréner Toronta Nick Nurse.

Finále NBA - 3. zápas



  • hrá sa na 4 víťazstvá


Golden State Warriors - Toronto Raptors 109:123 (29:36, 23:24, 31:36, 26:27) - stav série: 1:2

Zostavy a body:
Golden State: Stephen Curry 47 (6 trojok), Draymond Green 17, Iguodala 11, Cousins 4, Livingston 4 (Cook 9, Jerebko a Bogut po 6, McKinnie 3, Bell 2)
Toronto: K. Leonard 30 (14 doskokov), Lowry 23 (5 trojok), Danny Green 18 (6 trojok), Siakam 18, M. Gasol 17 (VanVleet 11, Ibaka 6, N. Powell, McCaw, Lin, Meeks a Miller 0)

TH: 25/30 - 20/21, fauly: 21-22 , trojky: 12-17, 19 596 divákov



Viac k témam: Golden State Warriors, NBA, play-off NBA, Toronto Raptors
Zdroj: Webnoviny.sk - Video: Stephen Curry sa blysol 47 bodmi, ale Warriors v treťom finále NBA doma prehrali © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.