Sobota, 4. máj 2024
Mimoriadne správy

Video: Skvelý Sagan opäť s pódiovým umiestnením, na Vuelte je lídrom bodovacej sútaže

 Webnoviny   4. september 2018  250  
Video: Skvelý Sagan opäť s pódiovým umiestnením, na Vuelte je lídrom bodovacej sútaže

BERMILLO DE SAYAGO 4. septembra (WebNoviny.sk) - Slovenský cyklista Peter Sagan z tímu Bora-Hansgrohe skončil na druhom mieste v 10. etape na cyklistických pretekoch Vuelta a Espaňa, ktoré sú záverečným dielom tzv. Grand Tour.

Sagan v záverečnom hromadnom šprinte rovinatej etapy, ktorá mala štart v Salamance a po 177 km vyvrcholila v Bermillo de Sayago, nestačil iba na veľkého talianskeho rivala Eliu Vivianiho z tímu Quick-Step Floors.

Tretí skončil ďalší Talian Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo). Viviani si pripísal druhé etapové víťazstvo na tohtoročnej Vuelte, ktoré je zároveň 60. triumfom fenomenálneho belgického tímu Quick-Step Floors v aktuálnej sezóne.

Odporúčame:
Video: Sagan sa stretol s motorkárom, ktorý ho zrazil na Vuelte 2015 a dal mu darček

Žilinský rodák P. Sagan si v doterajšom priebehu Vuelty pripísal už štvrté pódiové umiestnenie, tretíkrát bol druhý a raz tretí. Sagan sa vďaka aktuálnemu finišu na 2. priečke a 20 bodom posunul na čelo bodovacej súťaže, kde o 2 body predstihol doterajšieho lídra Španiela Alejandra Valverdeho (Mocistar). Na tretie miesto poskočil utorkový víťaz Viviani.

"Bol to možno vôbec najlepší dojazd etapy, aký sme v tomto roku absolvovali s naším tímom. Víťazstvo je dielom skvelého tímu. Vždy je dobrý pocit zdolať Sagana, vyhral som druhýkrát tento rok na Vuelte, predtým štyri etapy na Giro d´Italia. Bude náročné to niekedy v budúcnosti zopakovať," uviedol Elia Viviani v prvom televíznom interview.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.