Streda, 24. apríl 2024
Slabý dážď  4 °C
Mimoriadne správy

Video: Sagan skončil v časovke siedmy, preteky Vuelta a San Juan po tretej etape s novým lídrom

 Webnoviny  30. január 2019  195  
Video: Sagan skončil v časovke siedmy, preteky Vuelta a San Juan po tretej etape s novým lídrom

POCITO 29. januára (WebNoviny.sk) - Slovenský cyklista Peter Sagan skončil na siedmom mieste v utorkovej tretej etape pretekov Vuelta a San Juan Internacional v Argentíne, ktorou bola individuálna časovka na 12 km so štartom aj cieľom v Pocite.

Zvíťazil v nej Francúz Julian Alaphilippe (Deceuninck - Quick Step), ktorý dosiahol čas 13:41 min a stal sa novým lídrom pretekov. O 12 sekúnd zaostal na druhej priečke Talian Valerio Conti (UAE-Team Emirates) a rovnaké manko 12 sekúnd mal aj belgický talent Remco Evenepoel (Deceuninck - Quick Step) na treťom mieste.

Štart bol zároveň cieľom


Krátka časovka sa jazdila takmer na úplnej rovine spôsobom tam a naspať. V polovici po šiestich kilometroch sa cyklisti otočili a po tej istej trase sa vrátili do priestoru štartu, ktorý bol zároveň cieľ.

Sagan bol na medzičasoch piaty a šiesty a napokon ho v cieli prekonali už spomenutý neskorší víťaz Alaphilippe o 26 sekúnd a tiež Kolumbijčan Fernando Gaviria, ktorí štartovali za ním. V celkovom poradí 29-ročný slovenský cyklista klesol zo štvrtého na siedme miesto. Za lídrom Alaphilippom zaostáva o 32 sekúnd.

Cyklistov čaká náročná piata etapa


Preteky Vuelta a San Juan Internacional majú 7 etáp, voľný deň príde na rad po štyroch odjazdených dňoch vo štvrtok 31. januára. Najmä dve etapy budú dôležité pre naháňanie sekúnd do celkovej klasifikácie. Aktuálne skončená krátka časovka na 12 km so štartom aj cieľom v Pocite.



Kráľovskou etapou z hľadiska náročnosti bude piata zo San Martín do Alto Colorado (169,5 km) so štyrmi horskými prémiami a záverečným 18,9 km dlhým stúpaním na Alto Colorado do výšky 2624 m. Preteky nemajú status WorldTour (iba 2.1), ale zato sa môžu pochváliť skvelým šprintérskym obsadením.

Slovák Peter Sagan, Brit Mark Cavendish, Kolumbijčan Fernando Gaviria či Argentínčan Maximiliano Richeze sú ťahákmi pre fanúšikov v rýchlych dojazdoch etáp, Kolumbijčan Nairo Quintana a Francúz Julian Alaphilippe by mali bojovať o celkové víťazstvo.

Vuelta a San Juan Internacional v Argentíne


3. etapa (individuálna časovka Pocito - Pocito, 12 km): 1. Julian Alaphilippe (Fr.) Deceuninck - Quick Step 13:41 min, 2. Valerio Conti (Tal.) UAE-Team Emirates +12 s, 3. Remco Evenepoel (Belg.) Deceuninck - Quick Step +12, 4. Felix Grosschartner (Rak.) Bora-Hansgrohe +16, 5. Winner Anacona (Kol.) Movistar +16, 6. Fernando Gaviria (Kol.) UAE-Team Emirates +21, 7. Peter Sagan (SR) Bora-Hansgrohe +26.

Poradie po 3. etape: 1. Julian Alaphilippe (Fr.) Deceuninck - Quick Step 7:15:16 h, 2. Fernando Gaviria (Kol.) UAE-Team Emirates +18 s, 3. Valerio Conti (Tal.) UAE-Team Emirates +22,... 7. Peter Sagan (SR) Bora-Hansgrohe +32.

Program ďalších etáp


streda 30.1.: 4. etapa: San José de Jáchal-Valle Fértl - Villa San Agustín, 185,8 km
štvrtok 31.1.: voľný deň
piatok 1. 2.: 5. etapa: San Martín - Alto Colorado (169,5 km)
sobota 2.2.: 6. etapa: Autódromo El Villicúm - Autódromo El Villicúm, 153,5 km
nedeľa 3.2.: 7. etapa: San Juan - San Juan, 141,3 km



Viac k témam: Bora-Hansgrohe, Vuelta a San Juan
Zdroj: Webnoviny.sk - Video: Sagan skončil v časovke siedmy, preteky Vuelta a San Juan po tretej etape s novým lídrom © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.