Nedeľa, 19. máj 2024
Mimoriadne správy

Video: Sagan nepridal rekordný triumf na Gent – Wevelgem, v špurte bol najrýchlejší Kristoff

 Webnoviny  31. marec 2019  240  
Video: Sagan nepridal rekordný triumf na Gent – Wevelgem, v špurte bol najrýchlejší Kristoff


  • aktualizované 31. marca 17:06


WEVELGEM 31. marca (WebNoviny.sk) - Nórsky cyklista Alexander Kristoff z tímu UAE Emirates zvíťazil na jednorazových pretekoch Gent - Wevelgem v Belgicku. V šprintérskom závere 251,5 km dlhých pretekov s viacerými kockovými úsekmi a vo vetre Kristoff zdolal Nemca Johna Degenkolba (Trek-Segafredo) a Belgičana Olivera Naesena (AG2R La Mondiale).

"Toto víťazstvo som už veľmi potreboval, čakal som na neho veľmi dlho. V dlhých pretekoch sme boli v závere všetci na svojich limitoch a práve také šprinty v obľubujem. Veľmi sa teším, toto víťazstvo je cenná devíza do blížiacich sa pretekov Okolo Flámska," povedal 31-ročný Alexander Kristoff, ktorý si pripísal 74. triumf kariéry.

Saganove triumfy


Obhajca víťazstva spred roka Slovák Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) nebol v najlepšej výsledkovej desiatke. Zrejme mu v rýchlej koncovke chýbali sily, keďže predtým absolvoval takmer 200 km v úniku. Ten sa skončil až 18 km pred cieľom.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.