Piatok, 3. máj 2024
Zamračené  10,5 °C
Mimoriadne správy

Video: Sagan je na Vuelte druhý v bodovacej súťaži, Yates vyzliekol Molarda z červeného dresu

 Webnoviny   2. september 2018  259  
Video: Sagan je na Vuelte druhý v bodovacej súťaži, Yates vyzliekol Molarda z červeného dresu

LA COVATILLA 2. septembra (WebNoviny.sk) - Američan Ben King z tímu Dimension Data sa stal víťazom náročnej 9. etapy z Talavery de la Reina do La Covatilly na pretekoch Grand Tour Vuelta a Espaňa.

Etapa mala dĺžku 200,8 km, boli na nej štyri horské prémie a končila sa takmer 10 km dlhým stúpaním špeciálnej kategórie do lyžiarskeho strediska La Covatilla vo výške 1965 m.

King sa tešil po 15 km dlhom sóle v závere, keď ušiel svojim spolujazdcom z úniku. V cieli mal náskok 48 sekúnd pred Holanďanom Baukem Mollemom z tímu Trek-Segafredo a 2:38 min pred Belgičanom Dylanom Teunsom (BMC Racing).

Odporúčame:
Sagan dostal na Vuelte penalizáciu 20 sekúnd, podľa jury sa dlho viezol za tímovými vozidlami

Slovenský cyklista Peter Sagan sa od začiatku náročnej etapy pohyboval na konci pelotónu a podľa predpokladov neprehovoril do boja o víťazstvo.

Po príchode do cieľa by si mal udržať druhé miesto v bodovacej súťaži za Španielom Alejandrom Valverdem (Movistar). Žilinský rodák Sagan si v doterajšom priebehu Vuelty pripísal tri pódiové umiestnenia, dvakrát bol druhý a raz tretí.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.