Nedeľa, 19. máj 2024
Mimoriadne správy

Video: Sagan išiel na Paríž-Roubaix fantasticky, ale „Peklo severu“ ovládol Gilbert (aktualizované)

 Webnoviny  14. apríl 2019  245  
Video: Sagan išiel na Paríž-Roubaix fantasticky, ale „Peklo severu“ ovládol Gilbert (aktualizované)


  • aktualizované 14. apríla 17:39


ROUBAIX 14. apríla (WebNoviny.sk) - Belgičan Philippe Gilbert z tímu Deceuninck - Quick Step sa stal víťazom 117. ročníka cyklistických pretekov Paríž-Roubaix, podľa mnohých najslávnejšej a najnáročnejšej monumentálnej klasiky zaradenej do kalendára WorldTour.

Gilbert v záverečnom súboji dvojice v úniku na velodróme v Roubaix zdolal Nemca Nilsa Politta (Kaťuša-Alpecin). Na treťom mieste skončil ďalší belgický zástupca tímu Deceuninck - Quick Step Yves Lampaert.

"Je to pre mňa veľmi špeciálne víťazstvo. Považoval som ako bonus fakt, že som mohol vôbec štartovať v tomto nabitom klasikárskom tíme. Mnoho ľudí mi neverilo, tvrdili o mne, že toto nie sú preteky, na ktorých by som mohol uspieť. Som o to šťastnejší, že som dokázal, že dlažobné kocky sú aj mojou silnou stránkou," uviedol Philippe Gilbert pre Eurosport.

Už 36-ročný Belgičan si pripísal 75. triumf profikariéry na ceste a piaty na monumentálnej klasike. V jeho zbierke sú dve víťazstvá na Okolo Lombardska (2009, 2010) a po jednom triumfe na Liége-Bastogne-Liége (2011), Okolo Flámska (2017) a Paríž-Roubaix (2019).

Sagan skončil piaty


Líder tímu Bora-Hansgrohe Peter Sagan finišoval na piatom mieste, do cieľa prišiel 42 sekúnd po víťazovi, keď vzdal súboj o štvrtú priečku s Belgičanom Sepom Vanmarckom (EF Education First).

Sagan neobhájil svoj triumf spred roka, hoci bol v hre o víťazstvo ešte 15 km pred cieľom, ale potom mu v trojhviezdičkovom sektore dláždenom kockami s názvom Gruson ušla vyššie spomenutá dvojica Gilbert - Politt.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.