Piatok, 29. marec 2024
Mimoriadne správy

Video: Sabres potrestali vylúčenia Tatara, „diabli“ neskórovali a vo Vancouveri padlo 10 gólov

 Webnoviny  10. október 2019  266  
Video: Sabres potrestali vylúčenia Tatara, „diabli“ neskórovali a vo Vancouveri padlo 10 gólov

10.10.2019 (Webnoviny.sk) - V stredu sa v NHL spomedzi slovenských hokejistov predstavil iba Tomáš Tatar a s Montrealom prehral v Buffale 4:5 po predĺžení.

Slovenský útočník odohral necelých 15 minút a po jeho dvoch vylúčeniach za nedovolené bránenie a seknutie súper strelil dva góly. Tatar si pripísal aj tri strely na bránku, dva "hity" a jeden mínusový bod. Canadiens prehrali druhý z troch zápasov v novej sezóne, o triumfe Sabres rozhodol v predĺžení Marcus Johansson.

Eichel prvou hviezdou


Prvou hviezdou zápasu sa stal kapitán "šablí" Jack Eichel, ktorý dva góly strelil a pri ďalších dvoch asistoval.

Raz skóroval aj Švéd Victor Olofsson a stal sa štvrtým hráčom histórie NHL, ktorý pred svojich prvých šesť gólov v zámorskej profisúťaži dal prívlastok presilovkové. Pred ním sa to podarilo trojici Jeff Norton, Sylvain Turgeon a Craig Norwich.

"Štruktúra našej defenzívy nebola ideálna, ale našli sme cestu k dvom bodom a to jediné sa ráta v tejto súťaži. Musím zložiť kompliment Montrealu. Počas celého zápasu boli veľmi ofenzívni, musíme sa naučiť hrať proti tomu. Ak sa dokážeme poučiť aj z víťazstva, bude to dobré," uviedol Jack Eichel podľa webu NHL.

Prvý shutout Harta


Carter Hart si pripísal prvý shutout v NHL a Philadelphia zdolala New Jersey 4:0. Vo veku 21 rokov a 57 dní sa stal Hart najmladším gólmanom Flyers s čistým kontom v NHL v klubovej histórii.

Dominic Roussel mal 22 rokov a 5 dní pri triumfe nad Calgary 27. februára 1992. "Vždy keď dosiahnete nejaký míľnik, je to príjemný pocit. Dali sme fanúšikom príležitosť tešiť sa a oni nám naozaj pomohli v tomto zápase," uviedol Carter Hart podľa nhl.com.

Výsledky - NHL



  • streda


Buffalo - Montreal 5:4 po predĺž. (1:2, 2:0, 1:2 - 1:0)
* Tomáš Tatar (Montreal) odohral 14:51 min, 3 strely, 2 "hity", 1 mínusový bod, 4 trestné minúty




Philadelphia - New Jersey 4:0 (0:0, 1:0, 3:0)




Vancouver - Los Angeles 8:2 (2:0, 2:1, 4:1)




Viac k témam: NHL
Zdroj: Webnoviny.sk - Video: Sabres potrestali vylúčenia Tatara, „diabli“ neskórovali a vo Vancouveri padlo 10 gólov © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.