Sobota, 18. máj 2024
Zamračené  13 °C
Mimoriadne správy

Video: Pittsburgh deklasoval Ottawu 7:0, je krok od finále NHL

 Webnoviny  22. máj 2017  255  
Video: Pittsburgh deklasoval Ottawu 7:0, je krok od finále NHL

PITTSBURGH 22. mája (WebNoviny.sk) - Hokejisti Pittsburghu Penguins na vlastnom ľade deklasovali hráčov Ottawy Senatrors 7:0 v nedeľňajšom piatom finálovom stretnutí play-off Východnej konferencie NHL a ujali sa vedenia 3:2 v sérii hranej na štyri víťazstvá.

Odporúčame:
Video: Nashville je po obrate krok od finále NHL, Anaheimu sa zranila veľká opora

"Tučniaci" rozhodli už v prvej tretine, ktorú po góloch Olliho Määttäho, Sidneyho Crosbyho, Nicka Bonina a Scotta Wilsona ovládli 4:0. V druhom dejstve zveľadil vedenie domácich Matt Cullen a v záverečnej časti dokonali demontáž súpera Phil Kessel a Trevor Daley.

"Senátorom" nepomohlo ani netradičné "dvojité" striedanie brankárov - po treťom góle prenechal Craig Anderson miesto Mikeovi Condonovi, ten vydržal v bránke 92 sekúnd, aby sa od druhej tretiny vrátil nazad medzi tri žrde. Pre Ottawu existenčný šiesty duel sa odohrá v metropole Kanady v utorok 23. mája.

Finále play-off NHL



  • piaty zápas (hrá sa na štyri víťazstvá)


VÝCHODNÁ KONFERENCIA

Pittsburgh Penguins - Ottawa Senators 7:0 (4:0, 1:0, 2:0) - stav série 3:2
Góly: 9. Määttä (Rust), 13. Crosby (Daley, Malkin), 17. Bonino (Rowney, Rust), 19. S. Wilson (Rowney, Bonino), 22. Cullen (Streit, Rowney), 41. Kessel (Crosby, Malkin), 49. Daley (Kessel, Malkin)






Viac k témam: hokej, NHL, Ottawa Senators, Pittsburgh Penguins, play-off NHL
Zdroj: Webnoviny.sk - Video: Pittsburgh deklasoval Ottawu 7:0, je krok od finále NHL © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.