Nedeľa, 19. máj 2024
Mimoriadne správy

Video: Peter Sagan opäť bojoval o triumf na najdlhšej klasike Miláno – San Remo (aktualizované)

 Webnoviny  23. marec 2019  317  
Video: Peter Sagan opäť bojoval o triumf na najdlhšej klasike Miláno – San Remo (aktualizované)


  • aktualizované 23. marca 17:25


SAN REMO 23. marca (WebNoviny.sk) - Francúzsky cyklista Julian Alaphilippe triumfoval na 110. ročníku pretekov Miláno - Sanremo na 291 km.

Dvadsaťšesťročný jazdec tímu Deceuninck-Quick Step sa presadil v špurte 11-člennej skupiny, ktorá sa sformovala v klesaní zo záverečného stúpania Poggio a pripísal si na konto premiérové víťazstvo na niektorom z piatich cyklistických monumentov.

Alaphilippe dosiahol už siedme víťazstvo v tomto roku (celkovo 25.), pred dvomi týždňami ovládol aj klasiku Strade Bianche.

"Je ťažké si uvedomiť, čo som dosiahol a čo pre to urobil môj tím. Snažili sa ma chrániť celý deň. Tim Declerq ťahal celé preteky, vo finále sme situáciu kontrolovali a chceli sme narobiť súperom čo najviac starostí. Skutočne som sa veľmi sústredil, aby som kontroloval akékoľvek snahy o útok a 600 metrov pred cieľom, keď to skúsil Mohorič, som si povedal teraz alebo nikdy. Je to neuveriteľné. V cieli všetci moji tímoví kolegovia plakali. Som veľmi šťastný," povedal Alaphilippe, víťaz Okolo Slovenska 2018.

Na druhom mieste skončil Belgičan Oliver Naesen vo farbách Ag2r La Mondiale, tretiu priečku obsadil poľský víťaz spred dvoch rokov Michal Kwiatkowski (Sky).

Sagan stále čaká na triumf na "Primavere"


Slovenský trojnásobný majster sveta Peter Sagan z tímu Bora-Hansgrohe bojoval v závere o prvenstvo, ale napokon sa musel uspokojiť so štvrtou pozíciou. V úplnom závere zostal trochu vzadu a manko na najlepších už nedokázal dohnať.

Sagan má „vo vrecku“ tri tituly majstra sveta, víťazstvá na tzv. monumentoch Okolo Flámska (2016) aj Paríž-Roubaix (2018), ale triumf na najdlhšej jarnej klasike Miláno – San Remo (291 km), mu zatiaľ uniká. Stále platí, že najvyššie tam bol dvakrát druhý (2013 a 2017) a tiež trikrát štvrtý (2012 a 2015, 2019), pred rokom si pripísal šieste miesto.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.