Sobota, 20. apríl 2024
Mimoriadne správy

Video: Peter Sagan na Vuelta a San Juan opäť bojoval o víťazstvo, rýchlejší bol len Gaviria

 Webnoviny  30. január 2019  214  
Video: Peter Sagan na Vuelta a San Juan opäť bojoval o víťazstvo, rýchlejší bol len Gaviria

VILLA SAN AGUSTÍN 30. januára (WebNoviny.sk) - Slovenský cyklista Peter Sagan skončil na druhom mieste v 4. etape pretekov Vuelta a San Juan Internacional v Argentíne. V záverečnom špurte 185,8 km dlhej etapy v uliciach mestečka Villa San Agustín Sagan o viac než pol dĺžky bicykla prehral s Kolumbijčanom Fernandom Gaviriom (UAE-Team Emirates), ktorý sa tešil z druhého etapového triumfu na týchto pretekoch v aktuálnom 37. ročníku.

Na treťom mieste prišiel do cieľa ďalší Kolumbijčan Álvaro Hodeg (Deceuninck - Quick Step). V celkovom poradí zostal lídrom víťaz ďalších dvoch etáp Francúz Julian Alaphilippe (Deceuninck - Quick Step). Pred Gaviriom má náskok 8 sekúnd.

Cyklistov čaká voľný deň


V pretekoch už v stredu nepokračoval skúsený Belgičan Iljo Keisse. Cyklista v službách tímu Deceuninck - Quick Step musel ukončiť svoje pôsobenie na Vuelte a San Juan Internacional pre neprístojné správanie, ktoré poškodilo dobrú povesť podujatia.

Pri spoločnej fotografii s čašníčkou v jednej z kaviarní v San Juane imitoval sexuálny akt s dotyčnou ženou, za čo sa neskôr ospravedlnil a zaplatil aj pokutu 3000 argentínskych pesos, čo je v prepočte necelých 70 eur. Súd jeho počínanie klasifikoval ako priestupok, ale organizátori ho vylúčili z pretekov.

Preteky Vuelta a San Juan Internacional majú 7 etáp, voľný deň príde na rad po štyroch odjazdených dňoch práve vo štvrtok 31. januára. Najmä dve etapy sú dôležité pre naháňanie sekúnd do celkovej klasifikácie.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.