Štvrtok, 28. marec 2024
Oblačno  11,9 °C
Mimoriadne správy

Video: Nick Kyrgios je späť vo svojej forme, za vyčíňanie v Cincinnati dostal mastnú pokutu

 Webnoviny  16. august 2019  225  
Video: Nick Kyrgios je späť vo svojej forme, za vyčíňanie v Cincinnati dostal mastnú pokutu

16.8.2019 (Webnoviny.sk) - Poriadne mastnú pokutu dostal známy austrálsky tenisový búrlivák Nick Kyrgios. Počas stredajšieho zápasu s Rusom Karenom Chačanovom na turnaji ATP v americkom Cincinnati si Austrálčan opäť neudržal nervy a musí zaplatiť 113-tisíc USD, teda približne 102-tisíc eur.

Zlikvidoval niekoľko rakiet


Kyrgios sa počas spomenutého duelu prezentoval výbuchmi hnevu, zlikvidoval niekoľko rakiet aj verbálne napadol empajrového rozhodcu. Celkovú pokutu tvorí súčet čiastkových trestov za osem rozličných priestupkov.



Kyrgios je dlhodobo známy excentrickým správaním, ktoré občas pobaví, no niekedy naberá až nechutné rozmery. Za ostatné roky dostal mnoho varovaní, pokút aj dištancov.

Po nedávnom triumfe na turnaji ATP vo Washingtone, keď na ceste za titulom vyradil aj slovenského tenistu Norberta Gombosa, sa Kyrgios kajal a uviedol, že v tomto smere už otočil list v knihe profesionálneho aj osobného života.

Odmietal pozíciu na príjme


V stredu v Cincinnati sa však vrátil do starej "formy" - kontinuálne verbálne napádal rozhodcu, pri podaní Chačanova v treťom sete za pár sekúnd zdemoloval niekoľko rakiet a potom odmietal zaujať pozíciu na príjme.

Postavil sa síce na základnú čiaru, ale na novej rakete si omotával pásku na rukoväti. Keď od arbitra dostal trest za zdržiavanie hry, vykrikoval: "Môže podávať. Ja som pripravený. Podávaj." Neprestával si pri tom omotávať rukoväť páskou.

Kyrgiosovo správanie zneistilo ruského tenistu, ktorý si počkal, kým bude Austrálčan pripravený. A potom Chačanov bez väčších problémov dotiahol duel do víťazného konca.

Viac k témam: ATP Challenger Tour
Zdroj: Webnoviny.sk - Video: Nick Kyrgios je späť vo svojej forme, za vyčíňanie v Cincinnati dostal mastnú pokutu © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.