Piatok, 26. apríl 2024
Slnečno  8,5 °C
Mimoriadne správy

Video: Nibali po Tour de France absolvoval perkutánnu bilaterálnu vertebroplastickú operáciu

 Webnoviny  31. júl 2018  294  
Video: Nibali po Tour de France absolvoval perkutánnu bilaterálnu vertebroplastickú operáciu

MILÁNO 31. júla (WebNoviny.sk) - Taliansky cyklista Vincenzo Nibali podstúpil operáciu desiateho hrudného stavca, ktorý si zlomil v 12. etape Tour de France s cieľom na ikonickom stúpaní Alpe d'Huez.

Verí v účasť na Vuelte


Víťaz tohtoročnej monumentálnej klasiky Miláno - Sanremo dúfa, že sa bude môcť predstaviť na treťom podujatí Grand Tour v sezóne Vuelta a Espaňa (25. augusta - 16. septembra) a rovnako na majstrovstvách sveta v rakúskom Innsbrucku, kde by mal 30. septembra v pretekoch s hromadným štartom patriť k favoritom.

Odporúčame:
Vincenzo Nibali má po páde na Tour de France zlomený stavec, musí sa podrobiť operácii

"Vincenzo absolvoval perkutánnu bilaterálnu vertebroplastickú operáciu, ktorá pozostávala zo zavedenia injekcie z biokompatibilného cementu do tela stavca," povedal lekár Nibaliho tímu Bahrain-Merida Emilio Magni na súkromnej klinike v Miláne.

Tridsaťtriročný víťaz Tour de France 2014 Nibali opustí nemocnicu ešte v utorok a čoskoro bude môcť trénovať na stacionárnom bicykli.

Zachytil sa o popruh od fotoaparátu


Nibali v spomenutej 12. etape tohtoročnej TdF spadol asi 4 kilometre pred cieľom, keď sa údajne zachytil o popruh od fotoaparátu jedného z fanúšikov. Video z pádu sa objavilo na sociálnych sieťach.

Napriek ospravedlneniu od riaditeľa pretekov Christiana Prudhomma potvrdil tímový manažér tímu Bahrain-Merida Brent Copeland pre portál Cyclingnews, že zvažuje právne kroky pre spôsobené škody.

Samotný Nibali vyhlásil, že mal šťastie, keď utrpel len zlomeninu stavca. "Dúfam, že operácia mi pomôže stlmiť bolesť a urýchliť proces návratu do tréningu. Mohol som dopadnúť aj horšie, napríklad prísť o cit v nohách," povedal "Žralok z Messiny" ešte pred chirurgickým zákrokom.


Viac o téme Tour de France 2018




Viac k témam: Tour de France, Vincenzo Nibali
Zdroj: Webnoviny.sk - Video: Nibali po Tour de France absolvoval perkutánnu bilaterálnu vertebroplastickú operáciu © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.