Piatok, 3. máj 2024
Polojasno  12,3 °C
Mimoriadne správy

Video: New York Rangers si uctili Hadfielda, jeho „11“ putovala pod strechu Madison Square Garden

 Webnoviny   3. december 2018  246  
Video: New York Rangers si uctili Hadfielda, jeho „11“ putovala pod strechu Madison Square Garden

NEW YORK 3. decembra (WebNoviny.sk) - Nedeľňajšiemu súboju NHL New York Rangers - Winnipeg Jets (3:4 po sam. nájazdoch) predchádzala slávnostná chvíľa na počesť Vica Hadfielda.



Legendárny útok "jazdcov"


Niekdajší kapitán Rangers z rokov 1971 - 1974 sa dočkal vyvesenia svojho mena pod strechu Madison Square Garden a zároveň jeho číslo 11 stiahli z obehu.

"Nedokážem slovami vyjadriť, aké úžasné pocity prežívam, keď tu stojím pred vami a užívam si túto poctu," uviedol 78-ročný Hadfield počas slávnostnej ceremónie na červenom koberci na ľade pred fanúšikmi Rangers.

Hadfield bol ľavým krídelníkom v legendárnom útoku "jazdcov" s Jeanom Ratellem a Rodom Gilbertom. Tento útok bol známy pod skratkou GAG, čiže v preklade "gól na zápas". V 841 zápasoch Hadfield počas 13 sezón v drese Rangers strelil 262 gólov a pridal 310 asistencií. Posledné dva roky kariéry (1974 - 1976) strávil v Pittsburghu.

Desiaty vyradený dres Rangers


Hadfield sa stal desiatym hráčom Rangers, ktorý sa dočkal vyvesenia dresu so svojím číslom pod stredu Madison Square Garden.

Slávnostné chvíle si spoločne s Hadfieldom užívali aj ďalšie legendy Rangers Ed Giacomin, Brian Leetch, Mark Messier, Mike Richter, Adam Graves a aj dvaja jeho už spomenutí spoluhráči z útoku Gilbert a Ratelle. Hadfieldova jedenástka si pod strechou MSG našla miesto medzi sedmičkou Gilberta a devätnástkou Ratelleho.

"Osobitne sa chcem poďakovať Rodovi Gilbertovi a Jeanovi Retellemu. Bez vás dvoch by som nebol na ľade tým, čím som bol," dodal Hadfield.




Viac k témam: New York Rangers, NHL
Zdroj: Webnoviny.sk - Video: New York Rangers si uctili Hadfielda, jeho „11“ putovala pod strechu Madison Square Garden © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.