Pondelok, 20. máj 2024
Polojasno  21 °C
Mimoriadne správy

Video: Nashville vo štvrtom zápase zdolal Pittsburgh a vyrovnal stav finále NHL na 2:2

 Webnoviny   6. jún 2017  192  
Video: Nashville vo štvrtom zápase zdolal Pittsburgh a vyrovnal stav finále NHL na 2:2


  • aktualizované 6. júna o 9:08


NASHVILLE 6. júna (WebNoviny.sk) - Hokejisti Nashvillu vo štvrtom stretnutí finále Stanleyho pohára zdolali hráčov Pittsburghu 4:1 (1:1, 2:0, 1:0). Stav finálovej série hranej na štyri víťazstvá je vyrovnaný 2:2 a vo štvrtok v na ľade "tučniakov" sa začne akoby odznova.

Odporúčame:
Video: Pittsburgh z dvanástich striel vyťažil päť gólov a vyhral prvé finále

Skóre zápasu číslo 4 otvoril v 15. min domáci útočník Calle Järnkrok dorážkou puku do prázdnej bránky - 1:0. O necelú minútu bolo vyrovnané. Kapitán Pittsburghu Sidney Crosby predviedol ukážkový brejk. Puk si prevzal na útočnej modrej a v nájazde blafákom nedal Rinnemu šancu - 1:1. Bol to ôsmy gól a 24. bod Crosby v play-off 2017.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Finále NHL o Stanleyho pohár: Nashville – Pittsburgh (4. zápas)

Gaudreau druhou hviezdou zápasu


Nováčik v útoku Frederick Gaudreau potom strelil svoj tretí gól v play-off, z toho druhýkrát za sebou s prívlastkom víťazný - 2:1.

Gaudreau skóroval v 24. min po akcii spoza bránky, ale pôvodne sa najprv pokračovalo v hre. Brankár Pittsburghu Matt Murray vytiahol zákrok vyrážačkou a až overenie situácie na videu ukázalo, že puk prešiel celým objemom za bránkovú čiaru.

Odporúčame:
Video: Pittsburgh vedie vo finále NHL 2:0 na zápasy, “predátorov” zlomil v úvode tretej tretiny

"Najprv som si len myslel, že puk možno prešiel za čiaru, ale až keď som prikorčuľoval k striedačke, dozvedel som sa, že to muselo potvrdiť až video," uviedol Frederick Gaudreau, ktorého vyhlásili za druhú hviezdu zápasu. "Je neuveriteľné, ako nám ten chlapec pomáha. On k nám už nielen patrí, ale je dôležitou súčasťou našich úspechov. To je dobré znamenie, radi to vidíme," povedal o Gaudreauovi kapitán Nashvillu Mike Fisher.

Tri švédske góly


Dôležitý gól na 3:1 v 34. min zaznamenal Viktor Arvidsson, ktorý sa po prihrávke kapitána domácich Mika Fishera rovnako ako predtým Crosby dostal do brejkovej situácie a vyriešil ju najlepším spôsobom. Rozbehnutý "žltý expres" už bol nezastaviteľný a na konečných 4:1 pre Nashville upravil gólom do prázdnej bránky v 57. min Filip Forsberg.

Odporúčame:
Video: “Predátori” piatimi gólmi zničili Pittsburgh a znížili stav finálovej série NHL na 1:2

Pozoruhodné je, že tri zo štyroch gólov Predators strelili švédski hráči. S pribúdajúcimi zápasmi vo finále sa Pittsburgh početnosťou streľby blíži k svojmu súperovi, ale Nashville je ešte stále aktívnejší. Vo štvrtom stretnutí to bolo 26:24 pre domácich.

Pittsburgh môže napodobniť Detroit


Fínsky brankár Pekka Rinne pomohol k vyrovnaniu finálovej série 23 zákrokmi a stal sa prvou hviezdou stretnutia.

"Vzostupy a pády, to k tomu patrí. Dôležité je zostať zdravo naštvaný. Nechcem sa obzerať späť, ale odviedli sme dobrú prácu. Je to emocionálna jazda, lebo je to finále. Nevidím veľký rozdiel v prvých dvoch a ďalších dvoch zápasoch. Aj keď osobne som s tými prvými dvoma až taký spokojný nebol," uviedol brankár Nashvillu Pekka Rinne na webe NHL.

Kým hráči Nashvillu bojujú o prvú trofej v klubovej histórii, "tučniaci" z Pittsburghu sa z jej zisku radovali dosiaľ štyrikrát (1991, 1992, 2009, 2016). Ak zopakujú vlaňajší celkový triumf, pripomenú tým počin Detroitu z rokov 1997 a 1998.

Finále o Stanleyho pohár pokračuje vo štvrtok 8. júna piatom súbojom opäť v PPG Paints Arene v Pittsburghu.

Finále play-off NHL



  • hrá sa na štyri víťazstvá


Nashville - Pittsburgh 4:1 (1:1, 2:0, 1:0) - stav série 2:2
Góly: 15. Järnkrok (C. Smith, Watson), 24. F. Gaudreau (Ellis, Zolnierczyk), 34. Arvidsson Fisher, Neal), 57. F. Forsberg (Ekholm, Subban) - 3. Crosby (Dumoulin)
Vylúčení: 4:3 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: O´Halloran, Polock - Kovachik, Heyer, 17 260 divákov

Zostavy:
Predators: Rinne - Ellis, Josi, P. K. Subban, Ekholm, Y. Weber, Irwin - Aberg, Sissons, F. Forsberg - Neal, Fisher, Arvidsson - C. Smith, Järnkrok, Watson - Parenteau, F. Gaudreau, Zolnierczyk
Penguins: M. Murray - Hainsey, Dumoulin, Daley, Daley, Määttä, J. Schultz, I. Cole - Rust, Crosby, Guentzel - Hörnqvist, Malkin, Hagelin - Kessel, Cullen, Kunitz - Archibald, Rowney, Sheary




 



Viac k témam: hokej, Nashville Predators, NHL, Pittsburgh Penguins, play-off NHL
Zdroj: Webnoviny.sk - Video: Nashville vo štvrtom zápase zdolal Pittsburgh a vyrovnal stav finále NHL na 2:2 © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.