Piatok, 29. marec 2024
Mimoriadne správy

Video: Nadal pokračuje na Australian Open bez straty setu, v treťom kole ho vyzve domáci tínedžer

 Webnoviny  16. január 2019  205  
Video: Nadal pokračuje na Australian Open bez straty setu, v treťom kole ho vyzve domáci tínedžer

MELBOURNE 16. januára (WebNoviny.sk) - Španiel Rafael Nadal zvládol aj druhý zápas proti domácemu tenistovi na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open v Melbourne (14. - 27. januára, tvrdý povrch, celková dotácia 62,5 miliónov AUD).

Pochválil publikom v Aréne Roda Lavera


V stredajšom stretnutí 2. kola dvojhry potreboval iba tri sety, aby si s prehľadom zabezpečil postup do ďalšieho kola. Jeho súper Matthew Ebden prišiel v zápase päťkrát o svoje podanie a s domácim turnajom veľkej štvorky sa rozlúčil po výsledku 3:6, 2:6, 2:6.

"Vrátil som sa na kurty po dlhšom čase. Ešte je skoro hodnotiť, ako na tom som. Odohral som solídne stretnutie a som rád, že mi fungoval servis. Na príjme som sa počas zápasu postupne zlepšoval. To je dôležité zistenie. Pre mňa je každý deň dôležitý, každý zápas a obzvlášť pri návrate po zranení. Som šťastný, že som sa znovu mohol predstaviť pred skvelým publikom v Aréne Roda Lavera," uviedol po stretnutí miestny šampión 2009 Nadal.


V novembri podstúpil operáciu členka


V 3. kole ho do tretice preverí domáci tenista. Stále iba 19-ročný Alex de Minaur je veľkým talentom austrálskeho tenistu. Pred štartom v Melbourne si na svoje konto pripísal premiérový titul na podujatí ATP, keď triumfoval na turnaji v Sydney.

"V uplynulých mesiacoch sa výrazne zlepšil. Som šťastný, že prichádza nová generácia. Je to dôležité pre budúcnosť tenisu. Má obrovský talent a je stále veľmi mladý. Budem mu držať palce, ale nie v piatok, keď proti sebe nastúpime," dodal k svojmu ďalšiemu súperovi Nadal.

Tridsaťtriročný Nadal podstúpil v novembri operáciu členku a do začiatku Australian Open stihol odohrať iba dva exhibičné stretnutia. Predtým naposledy sa na kurte predstavil v súťažnom stretnutí v septembri na vlaňajšom US Open, keď pre zranenie musel skrečovať semifinálový duel proti Argentínčanovi Juanovi Martínovi del Potrovi.

Australian Open - dvojhra mužov - 2. kolo


Rafael Nadal (Šp.-2) - Matthew Ebden (Aus.) 6:3, 6:2, 6:2



Viac k témam: Australian Open
Zdroj: Webnoviny.sk - Video: Nadal pokračuje na Australian Open bez straty setu, v treťom kole ho vyzve domáci tínedžer © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.