Piatok, 29. marec 2024
Mimoriadne správy

Video: Nadal aj do tretice prekonal domácu prekážku, na Australian Open postúpil do ďalšieho kola

 Webnoviny  18. január 2019  255  
Video: Nadal aj do tretice prekonal domácu prekážku, na Australian Open postúpil do ďalšieho kola

MELBOURNE 16. januára (WebNoviny.sk) - Španiel Rafael Nadal zvládol aj tretí zápas proti domácemu tenistovi na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open v Melbourne (14. - 27. januára, tvrdý povrch, celková dotácia 62,5 miliónov AUD).

De Minaur päťkrát stratil podanie


V piatkovom stretnutí 3. kola dvojhry potreboval iba 3 sety, aby si s prehľadom zabezpečil postup do ďalšieho kola.

Jeho súper, turnajová dvadsaťsedmička Alex de Minaur prišiel v zápase päťkrát o svoje podanie a s domácim turnajom veľkej štvorky sa rozlúčil po prehre 1:6, 2:6, 4:6.



Nadala v osemfinále preverí Tomáš Berdych. Tridsaťtriročný Čech prechádza turnajom bez väčšieho zaváhania. V úvodných troch zápasoch na turnaji získal skalpy dvoch nasadených hráčov.

Nadal v novembri podstúpil operáciu


Berdych v 1. kole zdolal nasadenú trinástku Brita Kyla Edmunda, v 3. kole vyradil turnajovú osemnástku Diega Schwartzmana z Argentíny. Bývalá svetová štvorka Berdych sa na Australian Open dostal najďalej v rokoch 2014 a 2015, keď neuspel v dueloch o postup do finále.

Tridsaťtriročný Nadal podstúpil v novembri operáciu členku a do začiatku Australian Open stihol odohrať iba dva exhibičné stretnutia. Predtým naposledy sa na kurte predstavil v súťažnom stretnutí v septembri na vlaňajšom US Open, keď pre zranenie musel skrečovať semifinálový duel proti Argentínčanovi Juanovi Martínovi del Potrovi.

Australian Open - dvojhra mužov - 3. kolo


Rafael Nadal (Šp.-2) - Alex de Minaur (Aus.-27) 6:1, 6:2, 6:4



Viac k témam: Australian Open
Zdroj: Webnoviny.sk - Video: Nadal aj do tretice prekonal domácu prekážku, na Australian Open postúpil do ďalšieho kola © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.