Nedeľa, 5. máj 2024
Mimoriadne správy

Video: Mercedes zvolil na Hungaroringu riskantnú stratégiu a Veľkú cenu Maďarska vyhral Hamilton

 Webnoviny   4. august 2019  192  
Video: Mercedes zvolil na Hungaroringu riskantnú stratégiu a Veľkú cenu Maďarska vyhral Hamilton

4.8.2019 (Webnoviny.sk) - Víťazom Veľkej ceny Maďarska formuly 1 sa stal úradujúci majster sveta Lewis Hamilton na Mercedese. Britský pilot dosiahol ôsmy triumf v tejto sezóne a celkovo siedmy vo svojej kariére na známom okruhu Hungaroring neďaleko Budapešti.

V dramatickom závere Hamilton predbehol tri kolá pred koncom Holanďana Maxa Verstappena, ktorý viedol takmer celé preteky. Na ďalších dvoch pozíciach skončili "neviditeľní" jazdci Ferrari. V internom súboji bol napokon Sebastian Vettel rýchlejší než jeho monacký tímový kolega Charles Leclerc.

Verstappen, ktorý v sobotu prvýkrát v kariére ovládol kvalifikáciu, zvládol štart hlavných pretekov na výbornú. Udržal si prvú priečku a aj vďaka súboju jazdcov Mercedesu si vypracoval malý náskok. Fín Valtteri Bottas sa následne nevyhol kontaktu s Charlesom Leclercom a po vynútenej zastávke v boxoch sa prepadol na posledné miesto výsledkovej listiny.

Hamilton stiahol 20-sekundové manko


Na dlhé minúty bol práve štart tým najzaujímavejším, čo sa na okruhu Hungaroring udialo. Za zmienku stojí spomenúť len vydarený predbiehací manéver Austrálčana Daniela Ricciarda na Lanca Strolla z tímu Racing Point.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.