Piatok, 26. apríl 2024
Polojasno  11,8 °C
Mimoriadne správy

Video: McLaren sa po 2072 dňoch dočkal pódia v pretekoch F1, Hamilton bol penalizovaný

 Webnoviny  18. november 2019  294  
Video: McLaren sa po 2072 dňoch dočkal pódia v pretekoch F1, Hamilton bol penalizovaný

18.11.2019 (Webnoviny.sk) - Presne 2072 dní čakal tím McLaren na to, pokiaľ sa jeden z jeho jazdcov dostane sa stupne víťazov v pretekoch formuly 1. Dlhé čakanie jedného z najúspešnejších tímov v histórii "kráľovnej motošportu" ukončil až vo Veľkej cene Brazílie Španiel Carlos Sainz. Ten pôvodne preťal cieľ na štvrtom mieste, ale traťoví komisári po pretekoch dodatočne penalizovali piatimi sekundami Lewisa Hamiltona za nehodu s Alexandrom Albonom.

Hamilton po treste až štrnásty


Záver nedeľňajších pretekov na okruhu Interlagos bol nesmierne dramatický a nečakanú šancu na premiérové pódium mali hneď traja mladí jazdci.

Kým Albon svoju šancu nevyužil a po kontakte s Hamiltonom klesol na 14. miesto, Francúz Pierre Gasly a tiež spomenutý Sainz mohli oslavovať. "Je to špeciálny deň pre mňa aj celý tím, pretože sme urobili všetko, čo bolo v našich silách," cituje oficiálny web F1 slová rodáka z Madridu.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.