Sobota, 20. apríl 2024
Mimoriadne správy

Video: Hitchcockovi vyšla premiéra na lavičke Oilers, Thornton sa v NHL vyrovnal legendárnemu Lemieuxovi

 Webnoviny  21. november 2018  213  
Video: Hitchcockovi vyšla premiéra na lavičke Oilers, Thornton sa v NHL vyrovnal legendárnemu Lemieuxovi

SAN JOSE 21. novembra (WebNoviny.sk) - Hokejisti Edmontonu potrebovali predĺženie na víťazstvo na ľade San Jose v jedinom utorkovom zápase NHL.

Hostia zvíťazili 4:3 gólom nemeckého útočníka Leona Draisaitla, ktorý skóroval už po 51 sekundách predĺženia po výbornej práci kapitána Connora McDavida. Obaja sú útoční lídri svojho tímu. Draisaitl si pripísal 13. gól a McDavid 18. asistenciu v sezóne. Celkovo sa v zápase blysli každý troma bodmi za gól a dve asistencie.

Na lavičke Edmontonu zažil úspešný debut Ken Hitchcock. Skúsený 66-ročný tréner iba pár hodín pred zápasom nahradil odvolaného Todda McLellana. Oilers vyhrali iba druhýkrát v ostatných ôsmich zápasoch, ale v tabuľke Západnej konferencie poskočili z 12. na 9. priečku.

Domáci veterán Joe Thornton opäť pohol štatistickou históriou profiligy. Jeho prihrávka na druhý gól Sharks Marcusovi Sörensenovi bola jeho 1033. asistenciou v NHL, čím sa 39-ročný stredný útočník dostal na úroveň Maria Lemieuxa na jedenástom mieste tabuliek. Thornton má na konte aj 400 gólov a dovedna 1433 bodov. Slovenskí hokejisti do zápasu nezasiahli.

Sumár NHL



  • výsledok utorňajšieho zápasu


San Jose - Edmonton 3:4 po predĺžení (2:1, 1:1, 0:1 - 0:1)
Góly: 1. Donskoi (Pavelski, Burns), 11. Sörensen (Thornton, Labanc), 40. Couture (Hertl) - 9. McDavid (Draisaitl, Larsson), 22. Nugent-Hopkins (Brodziak), 44. Caggiula (McDavid, Draisaitl), 61. Draisaitl (McDavid)




Viac k témam: Joe Thornton, Ken Hitchcock, Mario Lemieux, NHL
Zdroj: Webnoviny.sk - Video: Hitchcockovi vyšla premiéra na lavičke Oilers, Thornton sa v NHL vyrovnal legendárnemu Lemieuxovi © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.